Parmesanvåfflor

I fredags morse så åkte jag och äldsta dottern till Sunne och var på spa ett dygn!
Jättehärligt att få koppla av och umgås med min stora tjej! Vi stannade och shoppade lite på vägen dit och när vi kom fram var vi ett par timmar i spaavdelningen. Den var jättefin och fräsch, men tyvärr var vattnet i bassängerna ganska kallt. 
På kvällen ingick en trerätters middag, det var helt ok, men hade lite mer att önska.
Frukostbuffen var stor och hade allt, men saknade det där lilla extra.
Efter frukosten hängde vi ett par timmar till i spaavdelningen och sen gjorde vi en behandling var innan det var dags att fara hemåt. Jag tog en ansiktsbehandling och den var superbra!
På det stora hela hade vi det jättebra! Målet var avkoppling och att få umgås, och det lyckades vi bra med.
Jag åkte raka vägen till svärföräldrarna där resten av familjen redan var. Där blev vi bjudna på god middag och barnen fick lite tidiga påskägg ;-)
 
 
I söndags var det full fart med aktiviteter; friidrottsträning, årsmöte för UVGK och fotbollsträning. Vi delade upp oss lite medans dottern var och shoppade med en kompis.
På kvällen hade jag bestämt att vi skulle äta våfflor eftersom det var våffeldagen.
Jag ville ha lite matigare våfflor så att man skulle bli mätt.
Jag hittade ett recept på parmesanvåfflor som jag gjorde och till det ställde jag fram en massa matiga tillbehör;
räkor, kallrökt lax, parmaskinka, bacon, chevrekräm, avokado, spenat, pinjenötter och salladslök.
Jag gjorde även vanliga frasvåfflor som serverades med glass, sylt, nutella och chokladsås.
Så fick alla välja själva ;-) 
 
Parmesanvåfflor
6-8 st
 
100 g smör
2 dl riven parmesan
2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
4 dl kallt vatten
 
Smält smöret och låt det svalna
Blanda övriga ingredienser
Vispa ner smöret
Om smeten är för tjock, späd med mer vatten.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0