Veckomatsedel v.19

 
 
Här kommer förra veckans matsedel någon dag sent...
Under v. 19 var maken bortrest mycket och 19-åringen var hos sin pappa. Så det blev en mycket barnvänlig vecka :-) Också mammavänlig då det inte bara skulle lagas och planeras mat, utan även skjutsas till aktiviteter osv.
 
Måndag: (5-åringens matdag)
Chicken nuggets med pommes, grönsaker och ädelostdipp
 
Tisdag:
Stekt falukorv och råstekt potatis
 
Onsdag:
Broccoli med bearnaisesås och skinka

Torsdag: (10-åringens matdag)
Pasta med pesto och tillbehör (bl a skinka, rödlök, gurka, purjo och parmesan)
 
Fredag:
Hamburgare på Max
 
Lördag:
Förrätt; Bresaola med trattisar, ädelost och paranötter
Varmrätt; Sparrisrisotto med kycklingschnitzel och kryddsmör
Dessert: Rabarberpaj med vaniljglass
 
 
Söndag:
Lasange
 
 
 

Chicken nuggets

Idag var det Oscars matdag, han ville laga pommes och kyckling. -Vad för kyckling? -Sån som vi brukar ha!
Ja, det var inte lätt då vi äter kyckling i alla möjliga former härhemma.
Men jag hittade ett recept på chicken nuggets på ica.se och det funkade bra för sonen.
När det var dags att duka så skulle det vara som på McDonalds... Men jag hade inga papplådor hemma, så vi improviserade och sonen var mycket nöjd :-)
Alla åt jättemycket, så det var inte sista gången vi gjorde detta!
 
 
5 port.
4 stora kycklingfileer
2 ägg
mjöl
ströbröd/panko/corn flakes
salt, peppar
 
Skär kycklingen i "lagom" stora bitar och krydda med salt och peppar.
Häll mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en och ströbröd i en.
Vi började med att blanda ströbröd och panko, men när det tog slut så blandade jag ströbröd och smulad corn flakes. Det funkade lika bra och jag kände ingen större skillnad på smaken.
Doppa kycklingbitarna först i mjöl sen i ägg och sist i ströbröd.
Stek i olja i en stekpanna tills det fått färg och lägg i en ugnsfast form.
Ställ in kycklingen i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
 
 
Vi serverade med pommes, plockgrönsaker (barnen äter mycket mer på detta sätt) och sås. Jag och maken fick en ädelostdipp på Saint aguir och creme fraiche
 
Full fokus när kycklingbitarna ska vändas i de olika faten
 
 
 
 
 

Vattenmelonsallad

I fredags när jag var ute och promenerade så lyssnade jag på en ny matpod; klaslindbergklaslindberg. Där lagade de bland annat en vattenmelonsallad som lät så god. Sen hittade jag ungefärliga instruktioner på instagram som jag följde idag.
Det smakade verkligen sommar och blev mycket gott!!! Den här kommer att stå på vårat bord fler gånger denna sommar!
Här kommer min tolkning av det hela:
 
1 silverlök
1 lime
1 nypa salt
1/2 vattenmelon
1 kruka bladpersilja
1/2 fetaost
olivolja
salt, svartpeppar
 
Skala och skiva löken tunt och lägg i en skål.
Pressa limen över och salta.
Blanda runt och låt stå i minst tio minuter, men gärna längre.
Skär melonen i kuber och lägg på ett fat.
Finhacka stammen på bladpersiljan fint och själva bladen grovt.
Smula fetaosten.
Häll olja, salt och peppar på melonen och lägg på lök, persilja och ost.
 
 
 

Veckomatsedel v.18

Jaha, så har ytterligare en vecka gått...
Nu när man har så mycket att göra så vill man ju helst ha fler timmar per dygn, men det är då tiden går fortare än någonsin.
Jag har bockat av några saker på min "att-göra" lista denna vecka och hoppas att det blir fler nästa vecka :-)
 
 
Måndag: (5-åringens matdag)
Kyckling och nudlar, och med övertalning hade han även i lite grönsaker

Tisdag:
Pasta med smak av sparris, champinjoner, vitlök och citron.

Onsdag:
McDonalds
 
Torsdag: (Middag innan brasan hos mamma)
Bubbel och småplock
Grillad lax, potatis och vitvinssås
 
Fredag:
Helstekt söndagskyckling med ris och sås och en grön sallad på sparris, sockerärtor, edamemebönor och persilja.

Lördag:
Småplock; quesedillas, dumplings, friterad mozzarella, avocado med skagen, charkuterier och ost

Söndag:
Grillad ryggbiff, klyftpotatis och vattenmelonsallad (kommer i ett eget inlägg)
 
RSS 2.0