Krispig nudelsallad med lax, ingefära och koriander

Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag.
Vi har byggt ny altan så nu har vi piffat lite i helgen. Köpt lite blommor och kryddor och ställt ut pallar och annat. Nu ska vi bara hitta möbler. Jag är helt kär i vår nya altan. Så nu håller jag tummarna för att vi får en fin sommar så jag kan vara där ute mycket.
 
4 port.
4 portionsbitar laxfilé
sesamfrön
 
Marinad/sås
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad lime
 
Nudlar
250 g äggnudlar
1/2 paprika
6-7 st rädisor
1/2 gurka
2 morötter
5 sockerärtor
5 cm purjolök
1/2 kruka koriander
 
Blanda alla ingredienser till såsen.
Pensla ett tunt lager på laxen och låt stå i ca 10 min.
Strimla alla grönsaker tunt.
Koka nudlarna enligt förpackningen.
Blanda nudlarna med grönsakerna.
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna.
Lägg laxen på nudlarna och ringla över såsen.
 
 

Glad Påsk!!!

Hoppas att ni haft en underbar påsk!
Det har jag haft :-) Solen har värmt, vi har varit lediga och ätit och druckit gott.
Vi har haft byggjobbare här som har byggt ny altan till oss. Den blev klar idag, så nu kliar det i mina fingrar för att få börja "inreda". Det blev jättebra! Och vi har även fått en fast plats för grillen med arbetsyta och hyllor för kryddor och annat :-)
På långfredagen var vi hemma hos svärföräldrarna och åt middag och barnen fick leta påskägg.
På påskafton va vi hos min mamma. Vi brukar hjälpas åt med maten, men i år skulle mamma göra det mesta själv och sen skulle vi bara ta med oss något var. Men som vanligt så fanns det mat så att det skulle räcka till minst en släkt till...
Jag ska lägga upp recepten på några av mina bidrag senare
 
Delar av det "lilla" påskbordet
 
mamma hade dukat fint tills vi kom 
och hon hade dekorerat trädet också
 
våra fina påskkärringar på skärtorsdagen :-)
 

London

Förra helgen var jag och äldsta dottern i London. Jag har fortfarande ont i fötterna :-)
Vi shoppade och shoppade och tittade på turistattraktioner. Men vi hann även med att sitta ner och prata och njuta av god mat.
Vi hade även tur och fick bord på Jamies Italian till lunch en av dagarna. Det var en stor restaurang och man gick igenom det öppna köket på vägen till bordet och där stod även en kille med pasta deg och gjorde spagetti :-)
På lördagen var vi i Notting Hill och Portobello road market. En stor del av marknaden bestod av olika matstånd.
 
Här uppe var vi tvungna att ta en drickapaus :-)
Dotterns rätt hos Jamie
och min :-) Tre sorters pastastubbar, en med pumpa, en med ricotta och spenat och en med aubergine och soltorkade tomater
 

Uppdaterad Granola

Förra omgången granola försvann fort som bara den så det var bara att göra en ny omgång :-)
Så nu provade jag att ha i lite andra ingredienser och det blev jättegott.
Det tar inte lång tid alls att göra detta och är absolut inte svårt. Även om man väljer att ha i många olika ingredienser så blir det ialla fallmycket billigare än att köpa färdig och känns mycket nyttigare. Så sätt fart och gör en omgång till helgfrukosten.
Jag brukar äta den med vaniljyoghurt och gärna banan och jordgubbar :-)
 
I em ska jag och äldsta dottern åka till London!!! Vi ska shoppa och strosa har vi tänkt. Så det blir inga inlägg här på några dagar.
Ha en underbar helg!!!
 
En stor burk
2,5 dl dinkelflingor
4 dl havregryn
1,5 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl valnötter och cashewnötter
1,5 dl quinoapuffar
2 tsk kanel
1,5 dl äppeljos
0,5 dl rapsolja
0,5 dl flytande honung
1 näve goijbär
1 näve kokoschips
 
Rosta hasselnötterna i ugnen på 175 grader i ca 10 min. Låt dem svalna och gnid sen bort skalen.
Grovhacka alla nötter.
Blanda alla torra ingredienser och strö över kanelen. Blanda
Blanda jos, olja och honung i en bunke och rör ner i det torra.
Bred ut allt på en långpanna och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min. Rör om då och då och låt det gå tills det har fått lite färg och har "torkat".
Blanda ner kokoschips och goijbär.
Låt granolan svalna och häll upp i en fin burk.
 
 
 

Zucchinibiffar med fetaostkräm

Idag kom jag iväg mycket senare än planerat från jobbet och hann inte handla innan jag hämtade barnen. Det är bara jag och de minsta barnen hemma, så det fick bli en djupdykning i kyl och frys och trots att jag tyckte att det ekade så fick jag ihop en riktigt bra middag.
Och fast jag sagt att jag inte skulle laga annan mat till sonen så blev det så ialla fall idag....
 
3 port
Zucchinibiffar
1 liten zucchini
1 stor morot
1/2 gul lök
1 dl panko
1 ägg
1/2 maizena
2 tsk hackade örter (jag hade frysta provensalska kryddor)
 
Fetaostkrämen
50 g fetaost
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
olivolja
 
Börja med krämen så att den får stå och dra till sig smakerna.
Mosa osten med en gaffel och pressa ner en vitlöksklyfta.
Blanda ner creme fraiche och kryddor.
Slå på några droppar olivolja och rör om. Låt stå kallt innan servering.
 
Riv zucchinin grovt och salta. Lägg i ett durkslag och låt stå. Pressa med jämna mellanrum ur vätskan.
Grovriv moroten och hacka löken.
Blanda morot och lök med övriga ingredienser. Se till att få ut så mycket vätska som möjligt ur zucchinin.
Forma röran till biffar och låt dem vila i ca 5 min innan dem steks.
Stek biffarna i rikligt med olivolja.
 
Servera med en god sallad.
 
 
RSS 2.0