Tobleronesås

Jag och tjejerna ville ha någon smaskig efterrätt så det blev vaniljglass med banan, maränger, grädde och tobleronesås.
Tobleronesåsen var egenkomponerad och ett test! Det blev ett lyckat resultat!
Jag smälte toblerone i en kastrull och hällde på ungefär lika mycket grädde och lät det koka ihop. Mmmm
Och så en latte från vår nya Nespresso :-)



Lördag med barnen

Idag var det bara jag och barnen hemma till middag. Tonåringen var klar med att hon inte ville ha någon färdigköpt mat. Så vi plockade fram kycklingfilé som vi grillade i grillpannan innan de fick gå klart i ugnen. Till det blev det potatismix. (Eller det som fanns kvar i frysen...) Jag hade en liten bit halloumi kvar hemma som jag stekte och la på kycklingen.

Fläskfilé med mango chutney

En mycket god rätt som jag har haft med här på bloggen tidigare. Väldigt lättlagad och mycket god!!!
Receptet hittar ni här.
Den här gången serverade vi couscous till. Jag fräste schalottenlök, spiskummin och gurkmeja innan jag hade i vatten och buljong. Sen följde jag receptet på paketet, mao kokade upp vattnet, tog av plattan och hade i grynen och lät det stå i minst 5 minuter.


Fredagsfika

Igår var jag ut på isen en stund med mina bern. När vi kom in sen så drack vi varm oboy med minimashmallows och grädde :-)
Eller de drack och jag tittade på, tills det såg så gott ut att jag också tog en kopp, jag som inte brukar dricka sånt...
Men gott var det! Och sött!

Vitlöksfisk med pinje

Lillkillen är fortfarande sjuk så igår hade jag ingen ork att laga någon mat. Det blev hämtmat mellan läkarbesök och träningar. Pizza till stora dottern och wok till resten.
Idag har stora dottern fått bestämma mat. Då blev det Vitlöksfisk och pressad potatis. Väldigt gott och mycket lättlagat.
Receptet på fisken har jag hittat på www.arla.se
Klicka här för att komma till receptet.








Avocadosallad:
2 avocador
1 färsk tomat
1/2 röd lök
1/2 pressad citron
olivolja
svartpeppar
salt



Korv...

Inte mycket att blogga om idag...
Har inte varit iväg och handlat idag heller eftersom yngsta barnet fortfarande inte är friskt.
Men jag hade en bit falukorv i frysen och så hade vi potatis hemma. Så det fick bli stekt falukorv och råstekt potatis och de grönsaker som fanns hemma.
Nu börjar det snart eka i kylskåpet. Dags att åka och handla...

Plockmat

Igår så fick dottern nudlar innan hon skulle iväg på träningen. Så jag och mannen åt sen middag framför tv:n. Jag gjorde lite olika plockmat. Men tog inte så mycket, vi brukar alltid duka fram för mycket när vi ska äta plockmat :-)

Det blev en sallad på:
isbergssallad, strimlade sockerärtor, vårlök, halloumi och pinjenötter. Toppad med olivolja och creme balsamico hallon.

Quesedillas: bred tacosås på ett bröd, lägg på riven ost (hade även lite västerbotten), strimlad knaperstekt bacon och så lite tacosås på nästa bröd. Lägg ihop och stek i en torr het stekpanna, på båda sidor. Skär i tårtbitar.




Buffalo wings (färdig kryddade kycklingvingar från frysdisken) med tsatziki



Jag skar upp lite av manchegon som fanns kvar i kylen sen min bror var hemma senast. Den är inköpt i Spanien, så den är extra god. Jag serverar den med en skvätt olivolja på.

Förrättssallad med marinerade räkor

Idag mår lillkillen lite bättre, han leker på golvet korta stunder, så jag ska se vad jag hinner få in här idag...
Här kommer ialla fall förätten. Det här receptet hittade jag i Allt om Mat och det såg så fräscht ut, det stod även att det var sunt och väldigt lite kalorier :-)
Det var väldigt gott och något jag kommer att göra igen.
Jag äter inte skaldjur så till mig stekte jag lite halloumi istället och hade olja och creme balsamico med hallon på.


Min förrätt med halloumi




4 port:
750 g räkor med skal
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk pressad lime
1 msk soya
2 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön
sallad:
1 påse babyspenat (80g)
75 g färska sockerärtor
1 salladslök
5 rädisor

Skala räkorna. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, ingefära, lime, olja och soya. Tillsätt räkorna och låt stå kallt i ca 1 timme.
Rosta sesamfröna i en torr panna.
Finstrimla spenaten. Strimla även sockerärtorna, rädisorna och salladslöken. Blanda detta.
Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med räkor och marinad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.

Söndagsmiddag

Till varmrätt igår serverade vi oxfilé. Det blev en hel del över som vi tog hand om idag.
Det blev en pasta med sås på oxfilé, trattisar och madeira. Mycket gott!!!



Jag stekte purjo och trattisar. Skar oxfilén i bitar och lät den gå med i någon minut. Sen hällde jag i matlagningsgrädde, köttbuljong, soya, madeira, svartpeppar och västerbottensost. Jag lät det koka upp och hade sen på maizena brunredning tills det blev bra konsistens.
Serverade med bandspagetti och riven parmesan.
 

Har provat nya recept

Igår hade vi gäster och jag provade bara nya recept! Det är bra med vänner man känner så att man kan testa på dem :-)
Igår kväll blev vår lilla bebis sjuk och har haft feber sen dess och nu börjar jag må riktigt illa, så det blir ett kort inlägg idag. Men jag har lovat flera stycken att lägga ut receptet på desserten inom kort så det kommer här, så kommer förrätt och varmrätt en annan dag.

Desserten blen en after eight kladdkaka som jag hittat hos Kalasgott.
Den blev jättegod!!! Alla tyckte om den, har även haft en kompis här idag som provat den :-)
Jag serverade vispad grädde till.
Det står i receptet att den ska vara inne i 30 min, men jag glömde min i ugnen så den stod nog 10 min extra, men den var riktigt kladdig ändå.

Klicka på bilden för att komma till receptet!

Fredagstacos :-)

Det händer inte ofta i det här hemmet att det blir tacos på en fredag, det blir inte tacos så ofta överhuvudtaget. Men idag var det dags!!!
Vi bjöd in grannarna och åt, drack och umgicks. Det var väldigt trevligt!
Vi fick en jättefin bok av dem, med recept på mezes. Så den ska jag snart sätta mig och bläddra i och så småningom blir det nog smakprov från boken här på bloggen :-)




Efter ett mjuk tortillabröd fyllt med diverse så gjorde jag en egen nachostallrik :-)



Tigerkaka

Idag har jag och 5-åringen gjort tigerkaka i min nya julklapp!!!
Eller jag upptäckte efter ett tag att baka för henne innebar att få slicka skålar och vispar. Så till slut fick hon göra det hon är bäst på ;-)

Tigerkakan blev väldigt snygg!!!
Den smakade nog som kakor gör mest. Jag är inte så jätteförtjust i sockerkaka, men den var helt ok.

Formen fick jag av min bror och hans sambo som bor i Madrid, så den var inköpt där. På förpackningen så stod det bara på franska och det förstår jag inte ett ord av... Så om någon har något bra tips på hur man använder och sköter en silikonform så mottages det tacksamt!


Den fina formen!


Den snygga kakan!!!

Barnmat eller vardagsmat???

Jag har ju en 5-åring härhemma. Hon älskar makaroner och korv/köttbullar, fiskpinnar och pannkaka. Allt sånt som jag inte är så förtjust i... Men hon måste ju titt som tätt äta mat som hon inte valt så ibland får man ju laga sånt som hon vill ha. Ett plus är ju att de rätterna går snabbt och laga :-)
Det passade mig bra idag, då jag har haft fullt upp med annat.
Så idag blev det makaroner och stekt korv, ketchup, gurka och körsbärstomater.



Inte så spännande, men det kan det ju inte vara varje dag :-)

Lövbiff med broccoli och paprika

Hade tänkt att laga fisk idag, men jag åkte och köpte blommor på eftermiddagen så det fick bli något som gick fort istället. Och något där jag slapp tänka...
Jag visste att jag hade lövbiff, grädde och ris hemma så jag utgick från det.

4 små strimlade lövbiffar
1 schallotenlök, hackad
1 purjolök, strimlad
1 orange paprika
broccoli
2 dl creme fraiche, paprika och chili
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk soya
1 msk Au de vie (matlagningscognac)

Stek grönsakerna och lägg till sidan. Stek köttet och häll i creme fraiche, grädde, soya och cognac. Låt koka ihop och ha sedan i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

   
Lövbiffen i såsen              Stekta grönsaker             Färdig gryta





Lunchomelette

Igår var mannen borta så då tog jag med barnen och gick på thairestaurang :-) Mums!!!

Jag tycker att det är så svårt att hitta på lunchmat nu när jag går hemma och är mammaledig. Oftast sover bebisen och då vill jag hinna göra en massa annat så lunchen ska ta väldigt kort tid både att göra och att äta... Helst skulle jag vilja hoppa över den helt, men jag förstår ju att jag måste äta för att orka med.
Idag när det var dags för lunch och jag tittade in i kylskåpet så insåg jag att det fanns mycket ägg. I vanliga fall är det maken som gör omelette, men jag har ju sett på när han gör :-)

Jag gör omeletten så gott som klar, utan fyllning, sen lägger jag fyllningen på ena halvan och viken över den andra. Så får det stå i ett par minuter så att osten smälter och den blir helt klar.

Idag fyllde jag den med purjolök, rökt skinka och brieost. Det blev riktigt gott!

 

Måndag och köttfärsås

Idag började gympan igen efter lovet. Så då ska jag och 5-åringen vara där 17. Och vi måste ha ätit middag innan. Vi har provat att äta efter, men det blir alldeles för sent för henne. Så på måndagar äter vi middag vid 16.15.... Alledels för tidigt om ni frågar mig.
Ganska ofta blir det spagetti och köttfärssås. Det blev det idag.
Men för att variera lite så hade jag i syltlök, soltorkade tomater och marinerade vitlöksklyftor idag.
Och det vanliga, som är: köttfärs, gul lök, krossade tomater, pressad vitlök, buljongtärning, basilika, tomatpuré, ketchup, senap, vatten och lite matlagningsgrädde.

Och så öser vi på riven parmesan innan vi äter :-)


Har blivit knas med kameran idag, så bilder är fast där i...

Pärlhöna

Svärmor fick en pärlhöna i julklapp, så i lördags var vi ditbjudna för att smaka av den.
Det var jättegott, men det smakade som kyckling. Det var tillbehören som gjorde rätten. Så jag skulle inte välja att lägga de pengarna på pärlhöna, utan skulle köpa en bra kyckling istället.
Men nu har vi ätit det :-)
Tillbehören var: kokt sparris, potatis och morötter i ugn med bacon och gräslök, vitlöksstekta champinjoner och madeirasås.

Till förrätt fick jag halloumi och avocado och de andra fick löjrom till sin avocado.
Till dessert blev det vienetta. 

Mat till middag

I söndags efter ett antal timmar i en gympahall hade jag inte så mycket fantasi... Jag frågade både tonåringen och maken vad de ville ha till middag och båda svarade samma sak: MAT. Hmmmmm....
Till slut så sträckte sig tonåringen så långt som kött. Jaha, jag åkte och handlade helt utan inspiration och då blev det också tråkig, men god mat...

Stekta fläskfilémedaljonger med rösti, ärtor och sås.

En av såserna var teriyakisås. Vi häller upp den i en skål och rör ner strösocker. Ta mer socker än vad du tror behövs :-)

Fredag på Scandic

Så skönt att slippa laga mat en fredag!!!
Klubben sålde lotter innan jul där det fanns rabattkuponger med. Så då var det halva priset på Scanic. Så vi var ett helt gäng där idag och åt. Väldigt trevligt och inte så dyrt eftersom det var 50% på varmrätterna.
Jag åt biff med bea och barbecuesås, sparris, lökringar och klyftpotatis. Mycket gott!!!

Imorgon ska vi till svärföräldrarna på middag!!!
De hade fått pärlhöna som de ska tillaga. Spännande!

Kycklingwok

Jag tittade i grönsakslådan igår och kom på att närjag var och storhandlade sist så köpte jag både blomkål och broccoli och de började bli dåligt nu. Så då kom jag på att jag skulle göra en wok idag.

ca 5 stora portioner
3 kycklingfiléer

Jag skar kycklingen i små bitar och la dem i en marinad av soya, pressad vitlök, svartpeppar och sweet chilisås. Lät det stå medans jag skar och wokade resten.

250 g äggnudlar

koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet

1 litet blomkålshuvud
broccoli
zucchini
gul lök
paprika

Skär i bitar och woka i omgångar.
Woka kycklingen och blanda allt med nudlarna.
Häll i 1 burk kokosmjölk och smaka av med sweet chili sås.



Avocadolunch

Jag var tvungen att hitta på nåt med några av avocadorna idag till lunch. Det fick bli en matig macka.
Kavring i botten, röra av avocado, citronsaft, cremefraiche, salt och svart peppar och toppa med knaperstekt bacon.
Det var gott och mättande och kändes samtidigt nyttigt :-)



Gratinerad löksoppa

Nu har jag längtat så länge så idag var det dags :-)
Höll på att bli ändring av planer då jag var hos ögonläkaren och fick droppar så jag knappt såg något. Då är det bra med recept man  har gjort förr :-)

Tjejerna fick äta innan för äldsta dottern skulle på träning. De fick soppa från en tidigare middag som jag hittade i frysen och så gjorde jag västerbottensquesedilla till dem. Jag tog tortillabröd som jag lade skivor av västebottensost och lite skinka på och la ett till bröd ovanpå. Sen stekte jag dem i stekpannan på båda sidor. När de svalnat lite så skar jag dem i tårtbitar. Mycket gott!

Till oss vuxna (och äldsta dottern efter träningen) blev det alltså gratinerad löksoppa. Det var värt väntan!

3 port.
5 medelstora lökar
smör/margarin
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
1.5 hönsbuljongtärningar
1 lagerblad
vitpeppar
timjan (ganska mycket)

Skiva löken och skär dem på hälften. Stek löken gyllengul i smöret i en stekpanna.
Häll över löken i en stor kastrull. Lägg i lite mer smör. Strö över mjölet och spä med vattnet. Lägg i buljongtärningarna och kryddorna och låt koka i ca 15 min.

Rostat bröd
riven ost

rosta bröd och skär bort kantera.Skär i små kvadrater. Häll upp soppa i ugnsfasta portionsformar. Täck med brödbitar och sen riven ost. Ställ in i ugnen på 250 grader tills det fått fin färg.
Servera!!!





Avocado-hjälp

Idag var jag ensam hemma med barnen och vi skulle vara borta 17.30. Så det fick bli snabb och tidig middag. Dottern har länge tjatat efter pastafjärilar så det blev det. Hon fick färdiga köttbullar till och jag tog en hemmagjord tomatsås som jag hittade i frysen. Och så hyvlade vi mycket god parmesan på.

Tips mottages gärna:
När jag var och handlade sist så var det billigt med avocado. Så jag köpte fem stycken. Det jag brukar göra av avocado är guacamole eller ha i olika sallader. Sen vet jag inte mer vad man kan göra med dem. Någon som har några bra tips? Gärna någon bra lunchmat. Sallad känns inte rätt så här i kylan.

Ett litet tips från mig:
Om du har en god parmesan hemma, skär den i små bitar och lägg på ett fat, häll balsamico med hallonsmak på ett fat och doppa ostbitarna.
Ett gott tilltugg till en öl/drink medans du tillagar maten.

Kassler med ananas i ugn

Den här maträtten gör vi bara när pappan i huset inte är hemma. Han gillar nämligen inte kassler och inte frukt i maten, så det är ingen bra rätt för honom. Men vi andra älskar den!!! JAg fick den när jag var barn, men receptet har nog ändrats lite.

Tag en bit kassler och skiva i ganska tunna skivor. (Jag skär även bort fettranden, men jag är känslig :-) )
Öppna en burk ananasringar och dela dem på mitten.
Varva ananas och kassler i en ugnsfast form.
Blanda matlagningsgrädde, senap (vanlig, idag blev det stark), en skvätt jos från ananasen, salt och peppar i en skål. Vispa lite och häll i formen. Strö över riven ost och ställ in i ugnen i 225 grader tills det har fått fin färg.
Servera med kokt potatis.





Fisk och potatis

Igår hade min man köpt mat till sig och barnen (jag  var borta) men så blev han inbjuden till grannen på tapas istället. Det innebar att det inte blev någon löksoppa idag, den får vänta några dagar...
Det blev istället stekt lax, pressad potatis, kokt sparris och hollandaisås. Det var mycket gott!!!



 

Imorgon ska vi tillbaka in i vardagen igen, vi får väl se hur det går, Men jag har ialla fall försökt att underlätta genom att planera vardagsmiddagar. Så veckan som kommer borde se ut så här:
Mån: Kassler med ananas och potatis
Tis: Middag hos mamma
Ons: Gratinerad löksoppa/annan soppa till barnen (om de vill)
Tor: Vitlöksfisk med pinjenötter
Fre: Ut och äta med gymnastikklubben

Köttfärsbiffar med couscous och myntayoughurt

Idag blev det tidig middag, för sen skulle jag iväg på läger. Lägret håller på till söndag efter lunch, så det blir inget bloggande här imorgon. Men jag är tillbaka på söndag igen, med gratinerad löksoppa är planen...

Idag fick det bli köttfärsbiffar:
450 g köttfärs
1 dl mjölk
1 tsk spiskummin
1 hackad gul lök
salt
peppar

Blanda alla ingredienser, forma till biffar och stek.

Couscous:
Fräs lite spiskummin och gurkmeja i margarin, häll i 3,75 dl vatten och 1/2 grönsaksbuljongtärning och koka upp. När det kokar, ta av från plattan och ha i 4,5 dl couscous, rör om och låt stå i 5 min. Klart!

Myntayoughurt:
1,5 dl turkisk youghurt
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 3/4 tsk torkad mynta
salt

blanda och låt stå en stund i kylen innan du serverar.

Mycket gott!!!

Julskinkepaj

Idag skulle jag ta hand om sista biten julskinka. Så det fick bli skink- och ost paj med sallad. Jag skar skinkan i små tärningar (först tog jag bort grilljeringen). Sen varvade jag skinka, purjo och fetaost, jag hade även i lite västerbotten för smaken. Sen gjorde jag en äggstanning på 4 ägg och 3 dl mjölk, salt, peppar och paprikakrydda.
Lite riven gratängost uppe på och så skjuts in i ugnen :-)
Klart på ca 30 min.

Den blev ok, men inte så mycket mer. Men det beror nog mest på att jag inte gillar julskinka och att jag tog hade i för mycket av skinkan. Så går det när man inte vill kasta mat :-)



Biff Rydberg

Vi hade en bit oxfilé kvar sen igår så idag blev det en klassiker: Biff Rydberg.
Potatisen hade jag i frysen, tycker att det köpta blir godast...
Hur enkelt som helst att göra:
Skär oxfilén i bitar och stek så mycket som du tycker är lagom. Jag kryddade bara med salt och peppar.
Skär löken i bitar och stek gyllenbruna. Stek potatisen.
Gör en senapskräm. Jag tog lika delar creme fraiche och majonäs, en rejäl klick dijonsenap, salt och peppar.
Dela äggen och häll ut vitan.
Lägg upp och servera.
Hur gott som helst!





Nyårsmiddag igen :-)

Häromdagen såg vi en annons om att det var billig oxfilé, då bjöd vi över "familjen med många efternamn" på nyårsmiddag.
Vi började med ett varsitt glas Rotary (till de vuxna så klart)
Till förrätt fick de flesta svenska kräftor och en bit västerbotten. Och två av oss fick panerad fetaost med sallad och lime/honungsdressing.

 

Till varmrätt blev det cour de filét. Det var mycket gott!!! Tyvärr glömde jag att fota, innan vi började att ta...

   

Desserten fick tonårstjejerna fixa :-) Det blev päronhalvor i ugn med after eight och vaniljglass.



Sen blev det gott kaffe från nya Nespressomaskinen.

En väldigt lyckad kväll!!!

Pasta med kyckling och chevré

Idag komponerade vi en måltid i bilen på väg hem från stan...
Det blev lyckat!

4 port.
2 kycklingfileér
5 cm strimlad purjolök
1 hackad vitlöksklyfta
3/4 dl vitt vin
4 dl matgrädde
1 msk kycklingfond
5 st soltorkade tomater, hackade
färsk basilika
pinjekärnor
chevré
honung
salt pch peppar
2 pkt färsk tagliatelle

Strimla kycklingen och stek den så gott som klar i en panna med salt och peppar. Häll i purjon och vitlöken och låt gå klart. Ha i lite strimlad basilika och slå på vinet. Låt vinet puttra ett par minuter och ha sen i grädden och fonden. Lägg till sist i tomaterna.
Koka pastan.
Lägg upp i tallrikar. Först pasta, sen såsen med kycklingen, lägg på några halva coktailtomater, smula över lite chevré, ringla lite honung, strö på pinje och strimlad basilika.
Mums!

Fylld lövbiff

Idag stod maken för middagen. Det blev fylld lövbiff med sås och vitlökskroketter. Och så smörstekta morötter till. Han fyllde lövbiffarna med skinka och ost och gjorde en sås på schalottenlök, creme fraiche, mellangrädde, dijonsenap, soya, buljongpasta och kryddor.
Det var mycket gott!!!
Tack för maten :-)

Faijtas

Idag hade vi bestämt oss för att äta Faijtas. Vi äter inte det så ofta, men tycker att det är väldigt gott!
Jag blev väldigt besviken när jag kom till affären och de inte hade vår faijtaskrydda. De hade bara andra sorter och de har vi provat tidigare och det har inte alls varit lika gott... Men jag hade plockat alla andra ingredienser och orkade inte tänka om så det fick bli det ialla fall. Men jag var tvungen att stanna på en affär till och kolla, men de hade inte heller det märket. Det märket som vi tycker är outstanding på tacoprodukter är Old El Paso. Om ni inte provat deras faijtaskrydda, gör det! Om ni hittar det vill säga...



Ja, hur som helst så blev det Icas egna krydda idag och den smakar alldeles för myucket tomat för min smak, men den är helt ok. Vi stekte kycklingstrimlor och när de var klara så hade vi i strimlad paprika och skivad lök. När det fräst en stund så hade vi kryddan och vatten. Till det serverade vi tortillabröd, majs, gurka, ost, salsa, tomater och guacamole.

Guacamolen gör jag själv, ungefär så här:
3 st mogna avacados
citronsaft från 1/4 citron
1,5 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal
1 dl creme fraiche
salt
peppar

gröp ur avacadon och mixa med en stavmixer till önskad konsistens, blanda i resten. Låt stå i kylskåp ett tag innan ni ska äta, smaka av.

   

Nyårsdagen

Som hos många andra som blev det hämtmat hos oss idag!!!
Vi åkte till det närmsta thai/kinastället och köpte hem mat.
Smakade mycket bra en sån här seg dag! 

Nyårsafton

Vi var borta på nyårsafton och batteriet i kameran tog slut så det blev inga bilder på maten.
Jag tycker inte att vi gjorde annat än att äta :-) Och gott var det!!!
Vi var flera familjer så vi hade delat upp lite vad vi skulle ta med oss. Vi var ansvariga för tilltugg till fördrinken och tolvslaget, desserten till de vuxna och delar till ostbrickan.
Så när vi kom fick vi en varsin drink, Cosmopolitan, vissa med och vissa utan alkohol.
Till det hade vi gjort pestosnurror. Jag tog en färdig smördeg som jag bredde pesto och rev parmesan på, sen rullade jag ihop den som en rulltårta och skar i tunna skivor, penslade med lite ägg och hade i ugnen tills de hade fått lite färg. De blev mycket goda! Vi skar även upp lite manchego och lomo (som min bror har haft med sig från Spanien) och ställde fram crostini och tapenade och pesto och lite småplock som oliver, marinerade vitlöksklyftor, stora kapris och fyllda paprikor.

Sen var det dags för förrätt, det blev rårakor med creme fraiche, rödlök och löjrom. Det fanns även sikrom, som var egenfiskad av värdparet. Själv hoppade jag över romen och toppade min med avacado.

Till varmrätt fick vi gryta på rådjur, med svampsås och potatis och jordärtskockspuré. Mycket gott!

Desserten blev samma som på annandagen, frusen espressotårta som jag pimpade med silverkulor och rosa glitterströssel.

Vid tolvslaget gjorde vi hoppade djävlar, dadlar inrullade i bacon i ugn, och crustader med skagenröra.

Senare på kvällen blev det ostbricka. Och så godis däremellan. Ja vi var inte hungriga när vi åkte hem i alla fall.

Summering av nyårsafton: Mycket god mat, trevligt sällskap och många skratt!!!
RSS 2.0