Vardagswok

Idag var det skolstart för mellandottern. Hon började andra klass idag :-) Äldsta dottern började på gymnasiet i måndags. Stort! (konstigt bara att jag som är så ung har en dotter som går på gymnasiet ;-) )
Idag var det bara jag och de yngsta barnen som skulle ha middag och jag har tydligen bunkrat äggnudlar, så det fick bli wok.
Jag försökte att bara lägga i sånt som barnen tycker om och de åt faktiskt riktigt bra båda två. Och som bonus blev det en matlåda till mig imorgon.
 
250 g äggnudlar
4 skivor lövbiff
1/2 blomkåls huvud
1 röd paprika
1 burk minimajs
soya
1 vitlöks klyfta
sesamolja
ingefära
1/2 lime
 
Skär lövbiffen i små bitar och blanda med soya, en pressad vitlökskyfta och lite sesamolja. Blanda och låt det stå i ca 10 min.
Skär grönsakerna i mindre bitar och stek/woka tills de känns klara, ca 5 min.
Koka nudlarna enligt förpackningen.
Stek lövbiffen och blanda allt i en stor panna.
Krydda med salt, peppar, ingefära och sesamolja.
Pressa en halv lime över alltihop och stek ytterligare någon minut.
Servera med sweet chilisås.
 

Grillade räkor

För ett år sedan så blev vi bjudna på det här och maken tyckte att det var så himla gott.
Så nu måste jag ju tipsa er andra om detta.
Eftersom jag inte äter skaldjur själv så får jag bara lite på de andra.
 
Lägg scampiräkor i cajP´s vitlöksmarinad ett par timmar och grilla sedan på grillen.
Väldigt enkelt!
(och jag vet att man inte ska köpa sånna räkor, men vi hade kvar i frysen...)
 
 

Baconlindade biffar med tomatsås

Nu har jag jobbat min första arbetsvecka efter sex veckors semester. Det känns!!! Trött som sldrig förr, så bloggandet som jag hade tänkt ta upp igen har fått bli lidande. Vi får se hur pigg jag är på kvällarna den här veckan, har endel som ligger och väntar på att få komma upp på bloggen.
Eftersom vardagen har börjat så gäller det också att få till matlådor. Jag har med mig matlåda i stort sett varje dag till jobbet. Men är ganska kinkig på vad jag tycker är gott att microvärma dagen efter. Det här var riktigt bra matlådemat.
Jag hittade det receptet på Två små kök för jättelänge sedan och har haft det bland mina favoriter. Men nu var det dags att prova. Och det lär jag säkert göra igen.
 
Till nio biffar + några köttbullar:
700 g köttfärs
1 pkt bacon
1 gul lök
1/2 dl matgrädde
salt
svartpeppar
 
Finhacka löken och fräs den.
Blanda färs, lök, kryddor och grädde.
Forma färsen till biffar och linda en baconskiva runt varje.
Stek dem runt om i en stekpanna tills de har fått lite färg.
Lägg över dem i en ugnsfast form.
 
 
Såsen:
1 burk krossade tomater
4,5 dl mellangrädde
salt, svartpeppar
en nypa socker
riven ost
körsbärstomater
 
Blanda ihop tomater, grädde och kryddor med stekskyn från biffarna och låt det koka ihop några minuter.
Häll såsen över biffarna, lägg ner tomaterna och strö över osten.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Servera med kokt potatis.
 
 

Buffé bilder

Den 7 juli hade jag och min man gemensam 40-års fest.
Han fyllde för ett halår sen och jag fyller om ett halvår. För att få fira mer så hade vi festen på vår 5:e bröllopsdag!!!
Vi hade hyrt en lokal vid vattnet och vädret kunde inte ha varit bättre.
Det var till och med några som badade på småtimmarna.
Vi hade lagat all mat självav och det var jättekul att det blev uppskattat.
Efter maten så var det dans hela natten...
Trötta men glada kom vi hem väldigt sent :-)
Jag tänkta bara visa några bilder från buffébordet nu och så kommer recepten allt eftersom.
Jag har inte hittat några bilder på desserten, men jag ska leta och se om det är någon som har.
 
 
Som "förrätt" fanns det kall gazpacho och nubberöra i glas. Sen fanns det risonisallad med sparris och halloumi, dubbelmarinerad kall fläskfilé, couscoussallad med grönsaker och ajvar, kycklingspett, lökpaj, focacchia, pestoost och marinerade tomater. Till dessert fanns det vit chokladmousse med jordgubbar och hallonmousse med riven choklad.
 
 
RSS 2.0