Carpaccio på bresaola

Detta bjöd vi på till förrätt i lördags



1 port
3 skivor bresaola
stekta trattkantareller
hyvlad Zeta parmigiano Reggiano 22 mån
ruccola
valnötter
olivolja
salt
svartpeppar

Lägg bresaolan i botten och toppa med resten, avsluta med oljan och kryddorna.



Parmesanprovning

För ett tag sen så fick jag ett paket från Zeta via buzzador. Det var tre parmesanoster med olika lång lagringstid.
I lördags hade vi gäster här och då började vi med en liten parmesanprovning.
Jag sar upp bitar av alla tre och hällde även upp två sorters balsamici att doppa i. En naturell och en med hallonsmak.
Vi tyckte nog allihop att den som var längst lagrad var den som var godast. I alla fall att äta som den var. Den som var minst lagrad var väldigt snäll när man jämförde med de andra två.



Jag provade även att göra parmesanchips. De var väldigt goda och kommer defenitivt att göras igen.
Till dem använde jag den mellanlagrade osten.
Jag rev den fint och lade sen ut små högar på bakplåtspapper. Duttade till dem så att de vart små rundlar och sen in i ugnen. Jag hade ugnen på 200 och hade dem inne i ca 2,5 min. Håll koll för det går fort innan de bränns.
Ta ut dem och låt dem svalna innan du lägger upp dem.





Veckomatsedel v.43

Idag packade vi ner lunch i en ryggsäck, drog på oss gummistövlar och överdragskläder och begav oss ut i skogen. Vi hade jättemysiga timmar och det är ganska intressant att försöka se saker ur barnens perspektiv. Och tänk vad fantastiskt gott det är med mackor med stekt ägg och bacon på när man sitter på en sten mitt ute i skogen.



Måndag: Höstsoppa och varma mackor
Tisdag: Spenat och ricottalasange
Onsdag: Ugnsrostade rotsaker med rostbiff och ädelostkräm
Torsdag: Trattis carbonara
Fredag: Lövbiff, rösti och bea
Lördag: förrätt: bresaola med trattisar och parmesan varmrätt: stekt gös med primörer, potatis och jordärtsskocksmos dessert: kladdkakemuffins med after eighttopping
Söndag: Fläskfilé med mango chutney och couscous




Jag bjuder på en bild på min buskille i skogen tidigare idag :-)

Ugnsrostade rotsaker

Igår blev det middag på resterna från måndagssoppan :-)
Vi hade ganska mycket rotsaker kvar i kylen som jag skar i grova bitar och bakade i ugnen med olivolja och flingsalt.
Till det köpte vi några skivor färdigmarinerad rostbiff och så gjorde jag en kräm av osten från ostbrickan i helgen. Jag tog ädleosten och mosade den med lite creme fraiche och smakade av med salt.



Min äldsta dotter samlar pengar till en klassresa och leveransen kom härom kvällen :-)

Spenat och ricottalasange

Igår var det åter dags för 15-åringen att laga mat. Jag föreslog lite olika rätter och hon fastnade för detta. Och eftersom jag fortfarande var sjuk och inte orkade övervaka i köket så fick hon klara sig helt själv. Och det gjorde hon!!!

4 port.
12 lasangeplattor
200 g spenat
250 g ricotta
100 g fetaost, smulad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 krm riven muskot
1 1/4 dl västerbotten, riven
salt
svartpeppar

Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök.
Tillsätt spenat och fräs i ca en minut.
Ta bort från värmen och låt det svalna.
Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricotta, feta och muskot.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg lasangeplattor i botten av en ugnsfast form.
Varva fyllninngen med plattor och avsluta med den rivna västerbotten.
Grädda på 200 grader i ca 20 min.
Servera med en sallad.




Marianneglass

I söndags tog jag hjälp av barnen och skulle göra dessert. Men jag blev sjuk, så de fick äta glass utan mig. Men jag provade dagen efter pch det var väldigt gott och superenkelt! Det gillar jag :-)

Ta en liter god vaniljglass och låt den stå framme i ca 20-30 min.
Mortla under tiden en påse marianne. Det mesta skall vara som pulver, men litte bitar gör inget.
Rör ihöp glass och marianne och ställ in i frysen igen.




Höstsoppa

JAg har en fruktansvärd hosta och självklart är det värre på nätterna. Så jag har knappt sovit på två nätter. Inför inatt har jag laddat med extra stark hostmedicin.
Igår hade jag planerat att prova ett recept på höstsoppa och det passade ju bra när man är dålig. Smaken var det inget fel på alls, det var snarare konsistensen. Den var för tjock, mer som en stuvning och då hade jag spätt ut den mer än vad som stod i receptet. Maken var nog den som gillade både smaken och konsistensen.
2-åringen är inne i en matvägransperiod just nu. Han äter bra på förskolan på dagarna så jag låter honom hållas.

4 port.
750 g blandade rotfrukter, jag tog potatis, rotselleri, morot och palsternacka
1 gul lök
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
2 dl lätt creme fraiche
1 dl färska hackade örter, jag tog persilja och gräslök 

Skala rotfrukter och lök och dela dem i bitar.
Mixa rotfrukter och lök, lite i taget i en matberedare.
Häll hälften av blandningen i en kastrull och tillsätt vatten och buljongtärningar.
Koka i ca 5 min. Mixa soppan slät i matberedaren.
Finhacka vitlöken och skär baconet i mindre bitar. Fräs det i smör i kastrullen.
Häll i den mixade soppan, de okokta rotsakerna, creme fraiche och örter. Koka i ca 5 min.
Smaka av med salt och en skvätt cognac.


Mixade rotsaker


Jag tog undan lite av baconet innan jag hällde på soppan och toppade med det

Crepés med trattkantarellstuvning

Eftersom vi fått en del trattisar av min mamma så har jag under en tid tänkt att vi ska göra crepés. Men eftersom det inte är jag som steker pannkakor i den här familjen så gällde det att hitta en dag då det fanns tid. Så i söndags var det dags. Maken gjorde en dubbel sats pannkakssmet och ställde sig och stekte pannkakor. Han stod nog och stekte i en timme.
Sen var det dags för mig att göra stuvning, rulla crepés och ställa in i ugnen.
Nackdelen var att det inte blev så många. Jag hade tänkta tt ha med mig till lunch idag, men det blev bara en kvar. Och då åt ändå de minsta barnen mest pannkakor med sylt.

Trattkantarellstuvning till 10 crepés:
100 g trattkantareller
100 g rökt skinka
purjolök
4 dl grädde
1 msk mjöl
1/2 msk soja
2 msk madeira
salt
svartpeppar
persilja

Fräs kantareller, skinka och purjo.
Strö över mjölet och blanda om.
Häll på grädden och koka ihop.
Tillsätt soja, madeira och persilja. Koka i någon minut. Smaka av med salt och peppar.





Fredagsfisk

I fredags åt vi fisk till middag. Det blev en byxad stekt lubb, som är en torskfisk. Jättegott!
Till det gjorde vi ett mos av ca hälften potatis och hälften jordärtsskockor.
I det här huset är vi ju såstokiga så även fast vi hade ett gott mos till så blev det en god sås.

Vitvins- och citronsås
4 dl grädde
1 liten citron
1 fiskbuljongstärning
1 dl vitt vin
salt
vitpeppar
smör

Koka upp grädde och lägg i buljongtärning och saften från en pressad citron. Låt det koka någon minut. Häll ner vinet och låt det koka i ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i en klick smör så att såsen blir glansig.





Senare på kvällen blev det fredagsmys framför Idol med en ostbricka.

Den osten som är längst till vänster är en getost med blåmögel, en hårdost. Den var väldigt god!

Veckomatsedel v.42

Måndag: Pasta med kassler och ostsås
Tisdag: Varm couscoussallad med kyckling
Onsdag: Lövbiff, pommes och bea
Torsdag: Kina/Thai hämtmat
Fredag: Stekt fisk, potatis och jordärtskocksmos och citron och vinsås
Lördag: Pepparbiff och röstas 2 x 25-årsfest, tapas
Söndag: Trattkantarells crepes, pannkakor


Onsdagsmiddag



Äppelmuffins

2-åringen har frågat efter muffins varje dag i säkert en månad. Så igår när vi var lediga och vädret var trist så passade vi på att baka muffins. Han hade inte riktigt förstått att de skulle in i ugnen innan han fick äta dem, så det var stort prov på tålamodet :-)

Idag har det varit ett enda rännande, hämta barn, lämna barn hos mormor, utvecklingssamtal med äldsta, hämta barn igen, köpa mat, hem och äta, skjutsa till träning, hem och lägga barn, hämta från träning. Ja, ni ser i det här schemat fanns ingen tid att laga mat. Så det fick bli hämtmat.

Äppelmuffins:
1 äpple
kanel
strösocker
2 ägg
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
3 dl mjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver

Skala och grovrin ett äpple och lägg i en bunke. Blanda ner kanel och socker.
Smält smöret och häll ner mjölken, det gör inget om den blir varm.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mjöl och bakpulver.
Rör ner smör och mjölkblandningen och äpplena.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i 225 grader i ca 10 min.






Redo att baka :-)

Zeta parmesan

Igår fick jag hem ett paket med parmesanost från Buzzador.
Jag fick tre olika sorter (olika lagringstider), en balsamico och en massa recept.
Så nu ska jag komma på någon bra idé där jag kan buzza detta. Jag funderar på att
bjuda in några på en parmesan kväll, ska bara komma på lite olika sätt att bjuda parmesanen på :-)
Jag återkommer när vi har provat ostarna.



Fick även ett mail idag om att jag har blivit uttagen att buzza Santa Marias Tex Mex Tapas. Kul!
Så jag måste ha en tapaskväll också :-)

Söndagslunch

Dottern och hennes kompis var hemma i lördags och åt tacos. Då blev det lite rester kvar, så till söndagslunch gjorde pizza.



Tortillabröden fick bli botten, sen bredde jag tomatpuré på två och tacosås på två och lade på lite av det som fanns i kylen, sliceade upp och serverade.


Tortillabröd i botten, tacosås, tacofärs, purjolök och riven ost. När den hade gått klart i ugnen så klickade jag på lite gräddfil.


Tortilabröd i botten, tomatpure, riven ost, rökt skinka, purjolök, halloumi och toppas med färsk basilika.

De andra två var:
*tortillabröd, tacosås, riven ost, rökt skinka, purjo, paprika och toppad med färsk basilika
*tortillabröd, tomatpure, rivenost, gul lök, salami

Varm couscoussallad med kyckling

Idag fick det bli snabb middag innan vi åkte iväg och inhandlade vinterskor till de två yngsta barnen. Nu hoppas jag verkligen inte att de kommer att frysa om fötterna i vinter. De borde de inte göra med tanke på vad skorna kostade... Jag fattar inte att barnskor kan vara så dyra!

Det här var riktigt gott! Jag hittade receptet på arla.se, men har lagt till lite enligt eget tycke och smak.

4 port.
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl couscous
1 purjolök
1 broccoli
1 vitlöksklyfta
2 kycklingfileér
soja
smör
olja
cashewnötter
salt
peppar
2 dl creme fraiche
1 lime, rivet skal och saft

Koka upp vatten och buljongtärning. Häll i couscousen och koka upp. Ta av från plattan, rör om, och låt stå och dra i minst 6 minuter.
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i olja och lite soja. Lägg i en skål.
Skär purjon, vitlöken och broccoli i mindre bitar och stek i smöret. Häll på lite vatten (ca 1/2 dl) och låt det koka i ett par minuter. Lägg i kycklingen.
Rör om i couscousen så att det inte är några klumpar. Häll ner grönsaker, kyckling och smörvattnet. Blanda även ner cashewnötter.
Riv limeskalet och pressa ur saften. Blanda detta med creme fracihe.
Servera couscousen med limesåsen.




Jostest

För ett tag sen fick jag möjligheten att prova Rynkebys nya joser via Smartson.
Det var Apelsin med twist av mango och äpple med twist av hallon.
Mina två yngsta barn som är 2 och 7 år och älskar jos, tyckte att båda var goda och ville ha mer :-)
Jag tror att äppeljosen var mest populär för den tog slut först.
Jag är känslig mot stark jos (får sår i munnen) och tyvärr var båda starka. Smaken var god, men jag kunde ändå inte dricka den.
Maken och 15-åringen tyckte också att de båda två var för starka/sura.
Så vårat genomsnittsbetyg får bli en 3:a.

Veckomatsedel v.41

Måndag: Köttfärspanna med svamp och pressad potatis
Tisdag: Pizza á la Elin
Onsdag: Pasta med sparris, lök och olivolja
Torsdag: McDonalds
Fredag: Ladies night
Lördag: Middag hos vänner
Söndag: Middag i Kista centrum

(I torsdags fick jag ondare än vanligt i min rygg, nacke och vänsterarm. Har svårt att röra mig. Syns det på matsedeln, eller??? :-) )


Onsdagspastan blev lite ihopplock av vad jag hittade i kylen:
Färsk pasta, sparris, skinka, bacon, gul lök, basilika, paprmesan, små plommontomater, olivolja, salt och peppar

Calzone by Elin

Varannan tisdag är det 15-åringens tur att laga middag. Då kommer hon hem strax etfer tre och hennes träning börjar inte förrens sju.
Den här veckan ville hon bjuda på calzone :-)
Eftersom hon ändå inte hade så mycket tid så köpte vi en mix till degen och färdig tomatsås.
Vi valde en mix som skulle jäsa i 30 min för jag inbillade mig att den kanske var bättre. Men den var inte bra. Den blev stabbig.



Hon fyllde pizzan med tomatsås, strimlad skinka, champinjoner, basilika, mozzarella och riven pizzaost.
Resultat blev mycket bra, men nästa gång får det bli annan deg :-)




Här är min fina calzone


Maken ville inte ha en inbakad, så han fick denna :-)

Köttfärspanna med svamp

Här kommer måndagsmiddagen :-)
En helt ok vardagsrätt som vi säkert kommer att göra igen.

4 port.

4 morötter
250 g champinjoner
2 msk smör
500 g köttfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
4 dl matlagningsgrädde

Skala morötterna och riv dem grovt. Skär svampen i mindre bitar.
Lägg svampen i en torr panna och låt de vattna ur. Ha i smör och morötter och fräs i ett par minuter. Ta upp på ett fat.
Stek färsen i smör och tillsätt soya, balsamvinäger, salt och peppar.
Vänd ner svamp och mörötter och häll på grädden. Låt det puttra i ca 5 min.
Servera med pressad potatis.



Kycklinggryta med pesto

Imorse var det minusgrader ute och jag var tvungen att skrapa rutan innan jag åkte och lämnade barnen på dagis. Inte ok! Men då passar det bra med en god gryta. Den här åt vi i söndags.

Det här receptet hittade jag bland GI-recept, då skulle man bara servera sallad till. Men eftersom vi inte äter GI och barnen behöver mer så serverade vi ris till. Det var mycket gott och kommer säkert att lagas igen.

4 port.

1/2 rödlök
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater i olja
6 stora champinjoner
1 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingfileér
1 msk smör
3 msk pesto
1 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl grädde
100 g salami
100 g gröna oliver (vi hade inga oliver hemma så jag skippade det)
pinjenötter
färsk basilika

Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skär tomaterna och champinjonerna i mindre bitar.
Hetta upp en torr panna och lägg ner champinjonerna. När de har vattnats ur så ha i olivolja, lök och tomater. Fräs några minuter och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta.
Skär kycklingfileérna i mindre bitar och stek några minuter i smör. Krydda med salt och peppar och lägg över i grytan. Tillsätt pesto, kycklingfond och vatten och koka ihop några minuter. Tillsätt grädde och låt puttra i ca 20 min.
Strimla salamin och blanda ner den och oliverna innan servering.
Rosta pinjenötter och strimla basilika. Toppa grytan med detta och servera.

Tjejklubb

Jag är med i en tjejklubb där vi träffas två gånger per år och hittar på saker. Man får inte veta innan vad vi ska göra. Vi är indelade i tre planeringsgrupper och nästa gång är det vår tur.

I lördags träffades vi och hade först en tjej som kom och hade lite scrapbooking kurs med oss. Kul!
Sen blev vi indelade i två lag, ett förrätts och ett varmrättslag. Så drack vi skumpa och lagade mat ihop. Jättetrevligt, och resultatet blev superlyckat.

Till förrätt blev det kantarellsoppa med gorgonzola och ruccola.
Jag var med i varmrättslaget och vi gjorde oxfile som vi fyllde med pesto, vitlök, basilika, oliver och parmesan. Till det gjorde vi en potatis och jordärtdkockspure.

Nattamacka

Idag var jag förbi mamma på väg hem från jobbet. Hon ringde igår och bad mig komma och hämta svamp. Hon älskar att gå ute i skogen och plocka men orkar inte ta hand om allt sen. Så jag var en snäll dotter och åkte dit och befriade henne från 2,5 kg trattkantareller :-)
Så nu har vi rensat och förvällt nästan allt, vi får ta det sista imorgon.
Som belöning blev det en nattamacka:



Vill bara visa

vilken jättefin diskborste jag har köpt idag :-)
Man blir ju glad bara man ser den och så går pengarna till en bra sak också!

Ingefärs- och äppelrutor

Eftersom fredagen var den enda dagen den här veckan som hela familjen åt middag ihop så gjorde jag tre-rätters så att vi fick umgås ordentligt :-)
Sen hade inte 15-åringen riktigt tid, hon ville hellre umgås med sina kompisar, så hon stack innan desserten och fick ta sin när hon kom in igen...

4 pers

100 g mandelmassa
1 ägg
2 smördegsplattor, frysta
1 äpple
1/2 msk riven färsk ingefära
strösocker
kanel
apelsinmarmelad

Tina smördegsplattorna
Sätt ugnen på 225 .
Riv mandelmassan i en bunke och häll ner äggvitan. Rör ihop.
Lägg smördegsplattorna på en plåt med smörpapper. Kavla ut plattorna så att de blir några centimeter större både på längden och bredden. Dela dem och skär en skåra, halvt igenom, 0,5 cm från kanten, runt om.
Bred ut mandelmassasmeten på smördegsplattorna, innanför kanterna.
Skär äpplet i tunna skivor och lägg i en bunke.
Skala och riv ingefäran ner i bunken. Strö i  socker och kanel. Vänd runt allt ett par varv.
Lägg ut äppelskivorna på smördegsplattorna.
Grädda 10-15 min i ugnen .
Rör ut marmeladen med lite vatten och pensla äppelskivorna.
Servera med vaniljglass.




Kycklingschnitzel med citronpasta och kryddsmör

Varianter på den här rätten har jag bloggat om flera gånger, så jag länkar bara till receptet här och lägger ut lite bilder.
För om ni inte har provat detta, så rekomenderar jag verkligen att ni gör det!





Veckomatsedel v.40

Måndag: Citronbitare, ris och remolade
Tisdag: Pasta al forno
Onsdag: Höstsallad med fetaostkräm
Torsdag: Kyckling tikka masala, ris och naanbröd
Fredag: Fyllda fikon, Kycklingschnitzel med pasta, ingefära och äppelrotor med glass
Lördag: Tjejklubbsträff, Trattkantarellsoppa med gorgonzola, Fylld oxfilé och potatis och jordärtskockspuré, ostbricka
Söndag: Kycklinggryta med pesto och ris

Chevréfyllda fikon

Jag hade tänkt att göra en sallad på fikon, ädelost och hasselnötter till förrätt, men så hittade jag det här på Remsans blogg och kunde inte bestämma mig. 15-åringen fick sista rösten och då blev det detta.

4 port.
4 färska fikon
en bit chevré
ruccola
valnötter
4 skivor serranoskinka
flytande honung
olivolja

Gör ett kryss i toppen på varje ffikon och tryck till så att det öppnar sig.
Fyll med ost och ställ in i ugnen på 225 grader tills det ser klart ut.
Lägg ruccola i botten på en tallrik och lägg på skinka och valnötter (vi rostade dem i en torr stekpanna en stund)
Lägg på det fyllda fikonet.
Toppa med flytande honung och olivolja och servera.






7-åringen fick en förrättssallad :-)

Kyckling tikka masala

Idag kom 15-åringen hem så då hade jag planerat att prova ett recept från tidningen Laga lätt. Det var Vindaloo kyckling. Men när jag var och handlade häromdagen så hade de inte vindaloo cooking sauce så det fick bli tikka masala istället. Men förutom det så följde jag receptet. Jag serverade jasminris och (färdigköpt) naanbröd till.

Nu har lilleman varit sjuk sen i söndags och jag ser ingen förbättring alls :-( Så även om jag har gått hemma hela veckan så blir jag väckt flera gånger per natt. (Maken är ju bortrest)

Det här var en snabblagad rätt som var väldigt god och kändes hemlagad trots cooking saucen. Grytan blev klar under tiden som riset kokades.

4 port

3 stora kycklingfileér
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
300 g blomkål
150 g zucchini
1 burk tikka masala cooking sauce
1,5 dl vatten
50 g spenat
salt
peppar


Skär kycklingen i mindre bitar.
Skala och finhacka vitlöken. Skala och klyfta rödlöken.
Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar. Skaär zucchinin i mindre bitar.
Stek kycklingen i ca 4 min, låt vitlöken gå med en stund på slutet. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt såsen och 1,5 dl vatten. Låt sjuda i ca 5 min.
Tillsätt zucchini, rödlök och blomkål, sjud i ytterligare 4 min. Krydda med salt och blanda ner spenaten.
Severa med jasminris och naanbröd.




Höstsallad

Sonen är fortfarande sjuk och maken fortfarande bortrest, så jag orkade inte ta mig till någon affär idag. Jag fick helt enkelt hitta på något av det som fanns hemma. Och det blev inte tokigt alls. Riktigt gott till och med :-)

3 port.
10 rödbetor
50 g ruccola
1 pkt bacon
1 halloumi

fetaost
turkisk youghurt
salt med rosmarin smak
peppar
flytande honung

Koka rödbetorna i ca 45 min.
Skala och skär i mindre bitar.
Dela baconet på mitten och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen på 225 grader tills det ser klartut, ca 10 min. Ta ut och lägg på hushållspapper att rinna av.
Skär halloumin i skivor och stek dem på ganska hög värme på båda sidor.
Blanda alltihop i en skål och servera.

Smula fetaosten och blanda med youghurt, honung och kryddor. Servera krämen till salladen.





Ikväll är det säsongspremiär på Grays anatomy, så då ska jag festa till på lite nachos och cheddardip :-)

Trevlig present

Igår fick jag en leverans av en ganska stor påse med nyplockad svamp :-)
Trevligt!!!
Nu har dottern och jag rensat, förvällt och fryst in den.




Koncentrerad tjej :-)

Pasta al forno

Idag blev det en variant på pasta al forno.
Eftersom det fortfarande bara är jag och de små barnen hemma så gick det inte åt så mycket mat. Så jag har lunch till imorgon och flera matlådor :-)

6 port (tror jag)
500 g pasta
500 g köttfärs
500 g krossade tomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
5 cm purjolök
1 tsk kalvfond
salt
peppar
1 kruka färsk basilika
1 förp. Keldas ostsås
100 g riven ost

Koka pastan enligt paketet.
Finhacka schalottenlöken och fräs i smör. Låt köttfärsen gå med. Pressa i vitlöken. När köttfärsen ser klar ut så ha i tomatpure, krossade tomater, fond, salt, peppar, strimlad basilika och purjo. Låt det puttra i ca 10 min.
Blanda köttfärssåsen med pastan och häll allt i en ugnssäker form.
Häll på keldas färdiga ostsås och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader tills osten har fått färg, ca 15 min.
Servera med sallad.







Ny apparat

Undra hur många apparater man har i köket som man inte använder. Eller som man kanske bara använder någon gång per år.
Något som vi använder ganska ofta är vårat mackjärn. Men det som vi har använt härhemma tror jag att jag fick när jag flyttade hemifrån så det har verligen gjort sitt.
Nu har det flyttat in ett nytt mackjärn hos oss!!!
Det är så enkelt om man inte är jättehungrig och vill göra någon snabb lunch eller mellis.
Idag fyllde jag dem med ost, skinka, purjo och ruccola.





Maken bortrest, sonen sjuk och dottern på träning

då är det snabbmat och fusk som gäller.
Vaknade av att yngsta barnet var sjukt så det var bara inse att jag fick vara hemma idag.
Maken åkte vid 6-tiden imorse och kommer nog inte hem förrens på fredag. Så det lär inte bli så mycket rolig matlagning denna vecka att blogga om.
På lördag ska jag bort så jag har bett mannen att försöka komma hem i tid på fredag så att vi kan äta något gott ihop.



RSS 2.0