Vitlöks och pinjefisk

Är hemma och vabbar med en liten kille som har scharlakansfeber. Idag har han varit feberfri så det har varit full fart. Han har fått penicillin som han ska ta 3 gånger om dan i tio dagar...

Middagen idag fick bli en gammal favorit: fisk med vitlök och pinjenötter. Idag serverades den med hemlagat potatismos.

500 g vit fisk (Alaska pollock blev det hos oss)
3 msk smör och rapsolja
1 pressas vitlöksklyfta
Saften av en halv citron
Persilja
Pinjenötter (rostade)

Lägg fisken i en ugnsfast form.
Blanda vitlöken med smöret och häll på fisken.
Häll på citronsaften.
Strö över persilja och pinje

Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Sallad vs pasta och korv

Det är nog över en vecka sen jag startade min dator senast...
Imorgon ska jag göra en ny MR röntgen, det lär väl inte hitta något nytt, men då kan man ialla fall utesluta en massa saker.
Idag har det bara varit jag och 3-åringen hemma. Vi har varit lediga hela dagen och njutit av det fina vädret. Mysigt!
Jag frågade 3-åringen vad han ville ha till middag och svaret blev korv och pasta. Jag brukar aldrig göra specialmat till barnen, men idag gjorde jag annan mat till mig.
Jag gjorde en avocado och parmasallad med chevretoast. Mycket gott och passade bra i värmen.

Sallad till 1 pers

En näve ruccola
En näve babyspenat
gurka
paprika
1 avocado
blandade tomater

blanda detta i en tallrik och häll på
olivolja
balsamico

lägg på några skivor parmaskinka i mindre bitar

Lägg chevré på vitt formbröd, ringla över honumg och ställ in i ugnen tills osten har fått fin färg.





Vilken tallrik skulle du välja???

3-års kalas

På tisdag fyller vår bebis 3 år!!!
Så idag har vi haft släkt och vänner här på kalas.

Eftersom min kropp inte lyder mig just nu... framförallt inte min vänsterarm så blev det lite fusk på bakfronten denna gång. Men jag tror att gästerna var nöjda ändå.

Vi bjöd på chocolate chip cookies och kolakakor som vi bakat själva.
Barnen gjorde chokladbollar som gick åt som smör.
Jag provade att göra några mjuka kakor som misslyckades totalt... och så sa födelsedagsbarnet att han älskar bullar på kalas så vi köpte färdiga frysta bullar som värmdes lagom tills gästerna kom.
Och så bjöd vi på tårta förstås. Vi köpte färdiga bottnar, men gjorde fyllningen själva. Det blev ett lager med hallonmousse och ett lager med chokladmousse. Väldigt gott!

Min man köpte ljus att ha på tårtan och när 3-åringen skulle blåsa ut så tog han ordentlig sats och blåste. Men de tändes igen och igen... Det visade sig att han hade köpt magic candels som inte går att blåsa ut... Han påstår att han inte såg det i affären :-)








Min stora kille!!!


Här försöker jag hjälpa honom att blåsa ut ljusen innan vi upptäckte att det inte gick...


Jag ska lägga upp recepten på tårtfyllnngarna så fort min vänsterarm känns lite bättre... Nu ska jag vila lite!!!

SM-SILVER!!!



Jag har varit jättedålig på att blogga sista tiden.
Majstressen är här och då hinns det inte riktigt med att vara kreativ i köket.

Under helgen som var så har vi varit i Uppsala. Det har varit SM i Trampolin och DMT.
Jag har varit domare och äldsta dottern har tävlat.
Det gick väldigt bra för vår hemmaklubb. Vi lyckades få med oss 9 medaljer hem.
Och en av dem tog min duktiga dotter. Ett SM-silver!!!
Jag är en väldigt stolt mamma :-)



Middagen idag blev indisk grönsakspytt med kassler och myntayoughurt

4 port.
12 potatisar
1 blomkålshuvud
3 stora morötter
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
smör

2 dl matyoughurt
1 tsk torkad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Skala potatis och morötter och skär alla grönsaker i små bitar.
Fräs gurkmeja och garam masala i smör.
Häll ner grönsakerna och fräs i en stor stekpanna i ca 25 min.

Blanda alla ingredienser till såsen och servera till.




Jag fick höra av min man att jag hade garnerat kasslerfatet på 70-tals vis...

Vanish

Jag är buzzador, vilket innebär att jag får prova utvalda produkter mot att jag svarar på lite frågor efter periodens slut.
Igår fick jag hem ett stort paket från Vanish.
Ska bli spännande att prova deras produkter.
Jag återkommer om vad jag tyckte när jag testat lite.

Här hemma har vardagen kommit ikapp idag. Snabb middag skulle det bli och eftersom solen sken och det var fint väder så passade vi på att grilla hamburgare :-)


Långhelg

Vi har hunnit med massor under dessa lediga dagar. Vi har varit på dop, kosläpp, firat Valborg, varit i Kungsträdgården och sett körsbärsträden och även hunnit slappa.
Vi avslutade dessa dagar med en grillmiddag. Jag har bloggat om denna sallad tidigare, men den tål att upprepas :-)

Risonisallad med halloumi och sparris

3 port.
200 g risoni
1 knippe sparris
1 pkt halloumi
1 näve ruccola
3 msk pesto
2 msk olivolja

Koka risonin enl förpackningen. Häll av vattnet och låt den svalna.
Blanda ner oljan och peston.
Stek/grilla sparrisen. Dela den i mindre bitar.
Stek/grilla halloumin och dela i mindre bitar.
Blanda ner sparris, halloumi och ruccola i risonin och servera.

Vi åt salladen med grillad kycklingfilé och bbqsås.






Det är otroligt vackert i Kungsan så här års

RSS 2.0