Vardagstips

Den här helgen har bestått av kalas och Eurovision. Jag återkommer med inlägg från det. :-)
Nu är det snart ny vecka så jag tänkte tipsa om en vardagsrätt som jag gjorde i torsdags.
Vi hade broccoli i kylen som behövde tas hand om och då kom jag på att jag var sugen på kombinationen broccoli/ädelost.
Jag har ätit broccoli med ädelostsås i ugn flera gånger och tycker att det är så gott. Men jag var stressad och kunde inte komma på hur jag skulle göra så det blev istället en gratäng med ädelost i äggstanningen. Det var väldigt gott, men om någon har tips/recept på hur jag ska göra broccoli med ädelostsås så får ni gärna dela med er!
 
3 port.
2 st broccolistånd, ca 250 g styck
purjolök
kassler
6 ägg
2,5 dl grädde
ädelost
salt, peppar
riven gratängost
 
Skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten i fem minuter.
Strimla purjon och skär kasslern i bitar.
Lägg broccolin i en ugnsfast form och strö över purjo och kassler.
Vispa ihop ägg och grädde. Smula ner osten. Jag använde mig av en ostkräm på burk från Spanien som jag vispade ner. Krydda med salt och peppar.
Häll äggstanningen över broccolin och strö över den rivna osten.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills äggstanningen har stannat och osten har fått färg. Det tar ca 30 min.
 
 
 

Grillsallad med fläskfilé

Jag har anmält mig till Vårruset som är ett lopp på 5 km. Jag har hela tiden sagt att jag ska gå runt, men drömmen har varit att orka springa. Nu är det bara tre veckor kvar och jag inser att drömmen kommer inte bli verklighet... Däremot har jag flera Power walk rundor på 5 km och över och det hade jag inte i kroppen förra året vid den här tiden.
Jag köpte nya skor i lördags så nu ska jag öka på träningen lite och även tänka lite på vad jag stoppar i mig. Jag har laddat med skavsårsplåster (fick en stor blåsa redan i söndags) och grönsaker :-)
Jag tänker inte banta eller köra någon diet, snarare tänka på vad och när jag äter.
 
Så till lunch i helgen bjöd jag på en ljummen sallad med fläskfilé.
Jag tömde helt enkelt kylen på vad som fanns efter helgen :-)
 
3 port.
1/2 fläskfilé
1 knippe sparris
1 liten zucchini
1 gul paprika
1 salladslök
100 g fetaost
10 myntablad
 
Skär zucchinin i skivor och salta dem. Låt dem stå i ca 10 min, torka av vätska och salt och vänd skivorna. Salta andra sidan och låt stå i ytterligare ca 10 min. Torka av skivorna ordentligt.
Stek/grilla zucchini, paprika och sparris och lägg upp på ett fat.
Skiva fläskfilen och stek den. Jag kryddade den med en basilikaolja innan jag stekte den.
Strimla löken och smula osten.
Fördela allt på ett fat och toppa med myntablad.
 
 
RSS 2.0