Fler bilder...

Har inte orkat blogga på ett tag... Det har varit så fint väder så man har hållit sig ute på kvällarna, och det är oftast då jag har tis att blogga annars. Men det betyder inte att vi inte har ätit något :-)
Just nu är klockan jättemycket och vi har haft två födelsedagskalas här idag. Så jag orkar inte så mycket idag. Men jag lägger ut lite bilder...
Några av recepten är hämtade från arla.se och då kan ni klicka på bilderna för att komma till recepten. Annars får ni säga till om jag ska publicera recept på något annat ni ser...

Vardagstacos :-)


Grillad fläskfilé, grillad majs, potatis, bea och vitlökssås



Mitt bidrag till silllunchen på midsommar. Jag äter inte sill...
I denna paj är det rökt skinka, gul lök, körsbärstomater, pecorino, manchego och äggstanning



Rabarberkaka med cashewnötter
(Klicka på bilden för att komma till receptet)
Barnen var inte så förtjusta, men de vuxna tyckte att den var jättegod!




Choklad och citronmousse
(Klicka på bilden för recept)
Mycket gott!!! Jag har gjort dubbelsats och hällt dem i 40 små plastkoppar
och sen toppat med hackade jordgubbar och citronmeliss.



6-års kalas

   

Italienska biffar

Jaha pastasallad när det var jättekallt och biffar med gräddsås och klyftpotatis när det har varit jättevarmt.... Det är inte alltid bra att planera i förväg. Men, men... gott var det ialla fall

Receptet har jag plockat från arla.se. Klicka på bilden så kommer ni dit.

Pastasallad

Jag hade en massa grönsaker som behövdes göra något med idag. Det fick bli pastasallad. Det var verkligen inte väder för sallad. Dagens väder var mer en mustig gryta, men det struntade mina grönsaker i...

Detta var i salladen idag:
Skruvpasta
pesto
ruccola
spenat
paprika
gurka
avocado
blandade tomater
basilika
pinjenötter
chevré med honungssmak
prusciutto






Jag brukar nästan aldrig göra special mat till barnen, men idag gjorde jag det. De fick fiskpinnar och pulvermos. Något som jag själv aldrig skulle äta... Men maken blev lite avundsjuk på dem. Han valde ialla fall att äta pastasalladen och tog om så den måste ha varit godkänd.

Lax med citron och saffranssås

Den här rätten är ett säkert kort hemma hos oss!

Grilla laxfilé bitar i grillpannan (eller på utegrillen om vädret tillåter).
Värm keldas citonsås i en kastrull, häll i ett halvt paket saffran och rör runt.
Grilla sparris och riv över lite parmesan.
Koka potatis





Grillat :-)

Till varmrätt i lördags så grillade vi entrecote och kycklingfilé. Till det så serverade vi grillade bakpotatis skivor med västerbottenost, grillad färsk lök, grillad zucchini och melon/feta sallad.





Ostspread

I lördags hade vi gäster här. Då bjöd vi på lite småplock och ett glas skumpa istället för förrätt.
Det var oliver, lite kallskuret, vitlöksklyftor, skruvar och ostspread med knäcke.

Jag blandade 200 g philadelfiaost med en hackad och fräst vitlöksklyfta, riven ost från pecorino och parmesan, ca 3 dl. Sen spädde jag ut med olivolja tills jag fick en bra konsistens.
Det var väldigt gott!

Kyckling med citrontaglioni

Idag hade jag ingen fantasi alls när jag gick i affären. Regnet öste ner, så vi skulle inte grilla. Fisken var dyr och köttet såg tråkigt ut... Med maken i telefonen komponerade vi en måltid som till slut blev riktigt riktigt bra!
Det var fräscht, med mycket smaker.

3 port.
2 stora kycklingfileér
300 gr färsk pasta
50 g ruccola
olivolja
1/2 citron
en näve basilika
5 salviablad
pinjekärnor
chili expolision
svart peppar
parmesan
vitlökssmör

Dela kycklingfileérna på mitten och grilla dem i en grillpanna. Salta och peppra.
Koka pastan, häll av vattnet. Häll rikligt med olivolja i kastrullen, pressa i en halv citron och riv skalet på citronen.
Blanda ner pastan med ruccolan. Strimla salvia och basilika och blanda ner i pastan.
Lägg upp pastan på ett fat.
Rosta pinjenötterna och strö över pastan.  Riv parmesan över. Lägg på kycklingfileérna och servera med vitlökssmör.

Avslutningsfika

Idag slutade min äldsta tjej 7:an!!!
Vi brukar alltid fika efter skolavslutningen, så även idag. De hade fått glass och jordgubbar i skolan så vi beslutade oss för att äta lunch först och sen fika.
Till lunch köpte vi vårrullar, både vegetariska och med köttfärs, och till det gjorde jag en sallad.
Sen hade hon fått plocka flera olika sorters fikabröd på affären, som vi smaskade på.

Jag har en del fikabröd kvar kan jag säga...

Lunch på af Chapman

Idag har jag och mina två yngsta barn varit inne i stan hela dan, så det blev både lunch och middag i stan.
Lunchen åt vi på af Chapmans, det var jättetrevligt. Men maten får de jobba lite bättre på...
Den var helt ok, men betalar jag 100:- för lunch (då inte ens kaffe ingår) så vill jag ha riktigt bra mat. Och så var det ganska små portioner.
Jag tog kyckllingbröst med pitabröd och några röror.



Min bror tog rödbetor med matvete:



Till middag ville dottern ha kyckling och nudlar och det kan ju inte vara så svårt att hitta tänkte jag, men... Jaja, till slut hittade vi ialla fall och tog in portion som vi delade på alla tre.
(Så nu sitter jag här och äter nachos och ostdipp :-) )

Lövbiff

Igår åt vi sommarkyckling. Om ni inte har provat det så är den helt klart värd att prova!

Idag var det bara jag och de yngsta barnen till middag igen...
Det fick bli stekt lövbiff, pommes och bea. Enkelt och gott!



Jag har verkligen idétorka just nu. Har ingen inspiration alls....
Det svåraste är nog att komma på lunch. Nu när även 6-åringen är hemma så behöver jag laga ordentlig lunch varje dag. Och jag förstår inte riktigt vad jag ska hitta på. Tips mottages tacksamt!!!

Nationaldag

Idag blev vi bjudna på lunch hos svärföräldrarna. Det var en liten buffé med omelette, rökt fisk, köttbullar, prinskorv, skinka och plättar.
Sen blev det rabarber och hallonpaj till dessert!



När vi kom hem så var klockan ganska mycket och vi hade inte så mycket ork, så vi grillade lite hamburgare.

(Men det var tydligen inte bara vi som tänkt så i värmen för det var slut på hamburgerbröd i affären. Men det fanns på nästa affär.)



Grillad ananas

Till dessert blev vi serverade grillad färsk annans med riven choklad och vaniljglass.
Smarrigt!!!


Mixed grill och västerbottenspotatis

Idag var vi en sväng på plantagen, så sen blev jag stående i trädgården.
Det var maken som fick fixa maten idag. Det blev grillat med en massa tillbehör. Mycket gott!

Han grillade entrecoté, ryggbiff, kycklingfilé, sparris, champinjoner och paprika.
Till det så hade han grillat bakpotatisskivor med västerbottenost och gjort en sallad med färsk spenat, rostade pinjekärnor, rödlök och olivolja.
Vi hade några avacado som höll på att bli övermogna, så jag gjorde en guacamole, vi hade även vitlökssmör, bea och pepparsås.

Potatisen hade inte provat att göra tidigare, men det lär vi nog göra igen. Det blev mycket gott!
Lägg bakpotatisen i micron ett par minuter så att den blir nästan klar. Skär den sedan i cm tjocka skivor. Grilla dem. När de är så gott som klara så strö över riven västerbotten och låt skivorna ligga tills osten har smält.

   

Broccoli och bearnaisesås

Det här gör jag ibland när min man är borta. Dottern åt en stor portion och sa senare att hon inte tyckte om maten :-) Jag tyckte ialla fall att det var gott!

3 port.

500g broccoli
2 påsar blå bands bearnaisesås
3 dl vatten
100 g margarin
purjulök
skinka
1 påse riven gratängost

Skär broccolin i mindre bitar och koka i ca 5 min. Häll av vattnet och lägg i en ugnssäker form-
Strimla purjon och strö över.
Strimla skinkan och strö över.
Gör såsen enligt instruktioner på påsen och häll över. Strö över osten och ställ in i ugnen. 250 grader, tills den har fått färg.

RSS 2.0