GT-mousse med citronkanderade mandlar

Ska ni ha middagsbjudning i helgen? Eller vill ni ha något smarrigt när ni kommer in efter brasan på lördag? Här kommer ett tips! Men det är bara för de vuxna :-)
Man får ta desserten när de små har somnat eller bjuda dem på något annat. Våra barn fick sin favoritdessert. Då ställer vi fram några glasspaket och river fram allt strössel, maränger, såser osv som vi kan hitta i skåpen och så får de komponera själva ;-) De går alltid hem!
Men tillbaka till den här desserten. Jag hittade receptet hos: ReceptSkaparna som bloggar hos Foodfolder.
Det var väldigt enkelt att göra, såg elegant och avancerad ut och smakade ljuvligt!!!
Ni måste testa, ni kommer inte att bli besvikna!!!
 
4 port.
0,5 l citronsorbet
2 msk gin
2 msk tonic water
 
1 dl mandlar
1 msk flytande honung
0,5 tsk flingsalt
1 citron
gurka
 
Hacka mandlarna och riv skalet av citronen.
Rosta mandlarna i en torr panna.
Ringla över honung och fräs i någon minut.
Ta av från spisen och strö över citronskal och salt, blanda allt och låt svalna.
Skär 4 gurkskivor med en osthyvel och trä upp på coctailpinnar.
Blanda sorbet, gin och tonic i en bunke och vispa med en elvisp.
Häll upp moussen i glas och toppa med mandlar och gurka.
 
j

Bakat avokadoägg med lax och chili

Just nu känns det som att det är väldigt lång tid kvar innan det är helg igen, men det kanske ändå är dags att börja fundera på vad ni ska göra i helgen. Om era planer innefattar någon långfrukost så kommer ett tips här. Jag har hittat det här receptet i tidningen buffe.
 
Helgen som var så gjorde vi om i sonens rum och planen är att vi ska fixa i dotterns rum nu ihelgen. De blir 7 och 12 nu så det är dags att anpassa rummen efter deras åldrar. Sonens rum gick från ett rum med småbarns detaljer till ett sportrum. Han är mycket nöjd!
 
4 port.
2 mogna avokador
4 äggulor
75 g kallrökt lax
2 krm chiliflakes
2 msk hackad koriander
salt
svartpeppar
 
Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur lite av köttet.
Skär bort en tunn skiva på botten av avokadon så att den står bättre.
Ställ avokadohalvorna i en ugnsfast form.
Dela laxskivorna och lägg i de urgröpta hålen.
Separera äggen och häll ner gulorna försiktigt i hålen.
Ställ in i ugnen i ca 14 min på 175 grader. Äggulan ska "stanna".
Strö över chiliflakes, koriander, salt och peppar.
 
 
Här kommer några bilder från sonens "nya" rum. Efter bilderna togs så har vi fått upp några hyllor och fått in lite mer saker i hyllorna. tid
 
 
 
 

Ost och skinkpaj

Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha varit i Sälen och försökt att åka slalom.
Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet...
Jaja, nu var det precis det som hände och det fick jag lida för...
Men jag hade ändå väldigt trevliga dagar med 8 andra tjejer. Mycket fnitter, djupa samtal, god mat och dryck. Vi hann med både after ski, spa, skidåkning och promenader.
 
Men eftersom jag blev sängliggandes veckan efter så gällde det att hitta på mat som inte krävde så mycket ansträngning.
 
Ost och skinkpaj
5 port.
 
Degen:
3 dl vetemjöl
75 g margarin
1/2 dl kallt vatten
1/2 msk ättikssprit
 
Fyllning:
2 dl grädde
3 ägg
150 g rökt skinka
2-4 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
 
Kör alla ingredienserna till degen i en matberedare till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i minst 30 min.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Jag brukar aldrig behöva hela degen, men jag gillar ett tunt pajskal.
Förgrädda skalet på 225 grader i ca 10 min.
Strimla skinkan och varva skinka och 2 dl av osten i pajskalet.
Vispa ägg och grädde och rör ner kryddorna.
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost.
Grädda på 200 grader i ca 30 min.
 
 

Äggkokotter

Här kommer ett tips till helgfrukosten!
Jag hittade detta recept i "Mitt kök" och serverade familjen en helgmorgon. Det blev succé!!! Det här kommer jag absolut att göra igen. Men då gör jag nog fler, för familjen tyckte att de var så goda att de ville ha fler :-)
Det var inte speciellt svårt att göra och tog inte så lång tid.
 
 
6 port.
1 muffinsplåt
smör
6 skivor stora tunna skivor rökt skinka
2-3 dl riven smakrik ost
6 ägg
3 cocktailtomater
1 msk olivolja
1 dl spenat
salt och peppar
 
Smörj muffinsplåten med smör och lägg en skinkskiva i varje hål.
Fördela osten i skinkan och knäck ett ägg i varje "skål".
Ställ in i ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Dela tomaterna och fräs dem i olivoljan. Ta upp dem på en tallrik.
Fräs spenaten i ca 1/2 minut.
Lägg upp kokotterna och toppa med tomater och spenat. Salta och peppra.
 
 
 
 
 

GT och småplock

I lördags hade vi gäster och under dagen insåg vi att det var internationella Gin och tonic dagen. Nu är jag inte så förtjust i gt, men enligt min man så var man tvungen att dricka det ;-)
Och det var riktigt gott! Han är en bra bartender min man ;-)
Till det serverade vi lite småplock.
 
Jag provade att göra en ny sorts laxrulle. Jag äter ju själv inte kallrökt lax, men de gick åt snabbt och de andra sa att det var gott, så då litar jag på det.
Jag la ut skivor av kallrökt lax omlott och sen bredde jag på en röra av färskost som jag blandat med dill och citronsest.
Sen rullade jag ihop det som en rulltårta och lindade in i plast. Rullen fick ligga i frysen i ca 30 min så att jag kunde skära den i snygga skivor sen.
 
 
Vi serverade även sonens favorit "köttbullegurka", kex med ost och krustader med räkröra och chevre.

Havre Cheerios

Jag har ju tidigare berättat att jag är buzzador och jag har även fått testa Havre cheerios.
Jag brukar köpa cheerios, men har aldrig testat denna sorten.
Jag brukar köpa den sorten med 5 sädesslag och det är nog den jag kommer att fortsätta att köpa...
Jag tyckte att de var lite för söta, men när jag jämförde sockermängden med andra flingor som jag gillar så var det samma.
Men vi gillade dessa flingor!
Sonen som gärna tar flingor med chokladsmak på om han får välja helt själv tyckte att dessa var jättegoda!
 
 
 
RSS 2.0