Chili med svarta bönor och friterade tortillachips

Jag är ledig från jobbet på onsdagar, men det betyder inte att jag är hemma och latar mig ;-)
Idag har jag varit inne i stan hela dagen på möte med ett projekt jag håller på med.
Men efter det har jag hunnit plocka lite härhemma, påbörjade rensning i sonens rum. Men vi får ta en hylla om dagen, för jag orkar inte ta allt på en gång.
Jag har även läst läxor med barnen och tagit hand om tvätt och annat sånt där som man gör i farten.
Även till idag hade jag planerat maten innan och sett till så att allt fanns hemma då jag inte visste hur lång tid jag hade på mig.
Chilin tog inte så lång tid att göra och det var inte svårt heller. Det som tog tid var att fritera alla tortillachipsen. Men jag stoppade in lurar i öronen och lyssnade på min favorit pod. Och då kändes det inte som att det tog så lång tid.
Jag är ganske dålig på att hitta poddar som jag gillar, men jag har verkligen fastnat för Skäringer & Mannheimers pod.
Är det någon som har något bra tips på andra poddar?
 
Sonen hade en kompis med sig hem efter skolan idag så vi var 5 till middagen och alla åt flera portioner och tyckte att det var gott.
 
Chili med svarta bönor och friterade tortillachips
 
4 port.
400 g nötfärs
1 finkackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk oregano
2 tsk paprikakrydda
2 tsk spiskummin
2 tsk chiliflakes
400 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
2,5 dl vatten
1 frp svarta bönor
 
1 pkt tortillabröd
rapsolja
 
Stek färsen nästan klar och ha sedan i lök och vitlök tills det ser klart ut.
Ha då i alla kryddor och låt fräsa i ca 2 minuter.
Ha i tomater, vatten och buljongtärning och låt puttra i 20 min.
Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten och blanda ner dem. Salta och peppra
 
Skär varje tortilla bröd i 8 trekanter.
Värm en panna med ganska mycket olja.
Fritera bröden och låt dem torka på hushållspapper.
 
Servera chilin med tortillachipsen, gräddfil, sallad och grönsaker
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0