Marängbakelse

Mitt nya projekt "att lyckas göra en bea" pågår, men lyckades inte i fredags heller...
Det positiva är att man får en massa äggvitor över så man kan göra maräng :-)
Eftersom vi skulle ha gäster i lördags så passade det bra och det fick bli en bakelse till dessert.
 
Jag har gjort den här kombinationen tidigare, men inte i den här formen. Det blir väldigt sött med marängen och frostingen, så det krävs verkligen bär för att neutralisera det hela.
 
Maräng:
1,5 dl äggvita
3,5 dl strösocker
50 g mörk choklad, 70%
 
Nutellafrosting:
95 g smör, mjukt
2 dl florsocker
100 g philadelphiaost
50 g nutella
 
hallon
blåbär
 
Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad och värm smeten till 55-60 grader, vispa under tiden.
Ta bort bunken från värmen och vispa till en maräng med elvisp.
Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den i marängsmeten så att den blir marmoriserad.
Spritsa ut rundlar på en bakplåtspapperklädd plåt. 
Ställ in i ugnen på 130 grader i ca 45 minuter.
Marängerna är klara när de lossar från pappret och är hårda under.
 
Frosting: Vispa upp smöret. Sikta ner florsockret och vispa in det i smöret.
Tillsätt osten och vispa till en slät frosting. Blanda ner nutellan.
 
Lägg en rundel på varje tallrik, spritsa på frostingen och fördela bären på.
Avsluta med en rundel till på toppen.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: