Halloumisallad med jordgubbar och zucchini

Det här var ett av mina bidrag på påskbordet i år. Men det funkar ju absolut på vilken buffe som helst eller tillen grillad köttbit i sommar.
Den går ju att variera i det oändliga... Lite så "man tager vad man haver" sallad.
 
1 zucchini
1 pkt halloumi
1 pkt jordgubbar
2 nävar edamemebönor (med skal)
sallad, typ ruccola och spenat
olivolja
salt, svartpeppar
 
Skär zucchinin i skivor och lägg på en skärbräda. Salta och låt stå i ca 10 min. Torka av skivorna och vänd dem.
Salta även på den sidan och låt stå i ytterligare 10 min. Torka av och stek dem i olivolja tills de fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på hushålls papper.
Lägg de frysta bönorna i en kastrull och täck med vatten. Låt dem snabbt koka upp och häll sedan av vattnet. Låt dem svalna och "ploppa" sedan ur bönorna ur skalet.
Skiva halloumin och stek den gyllenbrun i en torr, het panna. Dela i mindre bitar när de har svalnat.
Skär jordgubbarna i skivor.
Lägg salladen på botten på ett stort fat och fördela sedan bönor, zucchini, jordgubbar och halloumi på.
Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
 
 
 
 

Kommentera här: