Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

I fredags hade vi middagsgäster och eftersom vi åt kräftor och västerbottenspaj till förrätt och jag hade gjort en ganska mastig dessert så gällde det att hitta en ganska lätt varmrätt.
Valet föll på detta som jag hittade i gammal Allt om Mat.
Det var väldigt gott och inte så tungt som när man serverar potatis och sås till.
 
4 port.
500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé)
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk dijon senap
2 msk färsk timjan
3 dl finriven parmesan
2 dl ströbröd
 
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 msk dijon senap
2 krm salt
1 krm strösocker
 
Sallad:
100 g champinjoner
1/2 gurka
125 g mozzarella
150 g minitomater
1 knippa rädisor
1 påse blandad sallad
1 avokado
1 ask krasse
färsk timjan
 
Vispa ihop ingredienserna till dressingen
Skiva champinjonerna tunt och blanda ner dem i dressingen.
Dela gurkan på längden och skär i tunna skivor
Dra isär mozzarellan i små bitar, skölj och dela tomaterna och rädisorna.
Skär avokadon i mindre bitar.
Blanda salladen och grönsakerna med svampen och klipp över krassen.
 
Häll mjölet i en tallrik.
Vispa ihop ägg, senap och timjan på en tallrik
Blanda parmesan och ströbröd på en tallrik
Putsa och skär kalven i skivor. Banka ut dem och salta på båda sidor.
Vänd köttet först i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbrödet
Hetta upp olja i en panna med höga kanter
Stek/fritera köttet, ca 2 min på varje sida.
Lägg dem på hushållspapper innan servering.
 
 
 
 
 

Kommentera här: