Fläskfilé med hoisinsås
Nu har äntligen sommaren kommit! Lagom tills skolorna börjar... Mina barn börjar inte förens nästa onsdag och jag har passat på att ta föräldraledigt :-) Sonen går på fotbollsskola på mellan 9 och 12 så då sitter jag i solen och njuter. Det är inte synd om mig alls!
Imorgon är planen att gå till stranden och äta lunch efter fotbollen, så jag har precis gjort kycklingklubbor och pastasallad.
Hoppas att ni som jobbar ändå kan passa på att njuta lite av värmen på eftermiddagarna
Den här rätten gjorde jag tidigare i somras när det inte var så varmt ute. Men tror att den passar bättre nu i värmen. Det var väldigt gott och jag kommer definitivt att göra det igen.
4 port.
ca 600 g fläskfilé
Rub:
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk kanel
Marinad:
2 dl hoisinsås
1/2 finhackad röd chili
2 msk flytande honung
2 tsk kinesisk soja
Nudelsallad:
200 g äggnudlar
75 g sockerärtor
2 morötter
4 salladslökar
3 msk rostade sesamfrön
1 kruka koriander
Blanda ruben och klappa in den i köttet. låt marinera i ca 30 minuter i rumstemperatur
Bryn köttet runt om. Lägg den i en ugnssäker form och stek i ugnen tills den har en innertemperatur på 68 grader, ca 20 min.
Blanda marinaden och fördela över det varma köttet. Låt köttet svalna något och skär i strimlor.
Lägg tillbaka köttet i marinaden. Låt köttet marinera i kylskåp. Det kan med fördel stå över natten, men jag lät det bara stå i ca 20 min.
Koka nudlarna och strimla grönsakerna. Blanda allt på ett fat.
Lägg på köttet och ringla över marinaden. Strö över sesamfrön och koriander.
Servera gärna med creme fraiche smaksatt med ingefära och chili.
Jag köpte creme fraiche, men glömde att ställa fram den så jag ska servera den till kycklingklubborna imorgon istället :-)
