Igår hade vi kalas och firade dottern som fyller 18(!!!) på tisdag.
Vi hade bakat och fixat och vi var 30 pers. till slut :-)
Full fart! Men väldigt trevligt!
En av fördelarna med att ha så stora barn är att de kan hjälpa till :-)
Hon har själv letat fram recepten och sen gjort det mesta på tårtan själv.
Den blev väldigt god och otroligt snygg!!!
Botten:
200 g rumstempererat smör
Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget.
Sikta i de torra ingredienserna och ha i vattnet.
Vispa ihop till en slät smet. Fördela smeten i en smörad springform
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i tre delar.
Mjölkchokladganache:
3 dl grädde
400 gram hackad choklad av din favorit
60 gram smör
3 msk grädde + 3 msk mjölk
4.5 - 5 dl florsocker
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm grädden på låg värme tills det börjar komma små bubblor runt kastrullens kanter. Ta bort från värmen och lägg i chokladen. Vänta 2-3 minuter och rör om tills allt är en fin smet. Rör ner smöret
Ta en annan skål och vispa grädden + mjölken och florsockret. Blanda ner i ganachen tills allt är en smet. Ställ in i kylskåp minst 30 minuter. Vispa upp innan användning.
Fyllning:
frusna hallon
florsocker
Tina hallonen i micron och mosa med en gaffel tills det blir som en sås. Smaka av med socker
Montering:
3 pkt fingrar
2 påsar maltesers
Bred ut ett tunt lager av hallonen på botten och sen ett tjockare lager av ganachen.
Gör likadant på nästa lager.
På sista lagret ska det bara vara ganache. Täck även kanterna med ganache.
Tryck fast fingrarna runt hela tårtan och toppa med maltesers.
Knyt ett fint band runt tårtan :-)
skriven
WOW! Vilken supersnygg tårta! Tummen upp!