Grillade pilgrimsmusslor med citronbräserad fänkål
4 port.
12 stora pilgrimsmusslor
2 färska fänkålsstånd
2 msk smör
1/2 msk socker
2 citroner
salt och peppar
Garnering:
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja
några strimlade korianderblad
1 strimlad chilifrukt
rivet skal från en citron
Strimla fänkålen och fräs den lätt i smöret. Salta och peppra försiktigt.
Tillsätt socker och låt puttra en liten stund
Pressa ut saften ur citronerna
Smaka av fänkålen med lagom syra från citronsaften
Salta och peppra pilgrimsmusslorna
Grilla dem på båda sidorna
Lägg upp pilgrimsmusslorna och fänkålen.
Blanda soja och olja och ringla över musslorna.
Garnera med citronskal, chili och koriander.
skriven
Kanske vore schysst om ni berättade att detta är ett Leif Mannerström-recept?