Fläskfilégryta med smaksatt mos
600 g fläskfilé
15 små champinjoner
1 gul lök
20 syltlökar
1 burk kronärtskockshjärtan
strimlad basilika
skal och saft från 1,5 citron
1 msk kalvfond
5 dl matlagningsgrädde
Skär fläskfilén i strimlor och stek dem i en stekpanna. När de har fått färg och känns klara så lägg över dem i en gryta.
Hacka lök, dela svampen och kronärtskockorna.
Stek grönsakerna i omgångar i stekpannan.
Häll grädde, fond, basilika och lök på köttet och låt puttra en stund.
Riv ner citronskalet och pressa citronen direkt i grytan.
Låt puttra i ca 5 min.
Ha i resten av grönsakerna och puttra en stund till.
Jag serverade tillsammans med ett mos som jag hade smaksatt med en pressad vitlöksklyfta och färskriven parmesan, salt och svartpeppar.