Coeur de filét
Det här åt vi i lördags och jag lade upp en bild på veckomatsedeln och har nu fått frågan om receptet. Så här kommer det :-)
6-8 pers.
1,4 kg oxfilé
1,5 - 2 kg potatis
salt
peppar
150 g smör
4-6 vitlöksklyftor
persilja
salt
peppar
Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Stek den runt om så att den får fin färg. Lägg i ett foliepaket så att den får gå klart.
Skala potatisen och skiva tunnt, gärna i en matberedare.
Lägg potatisen på en långpanna och ställ in i ugnen på 225 grader. Ta ut ibland och rör runt och klicka på lite smör. Låt stå i ugnen till den är klar och det mesta har fått färg.
Gör vitlökssmöret: blanda smör, pressad vitlök och kryddor.
Skär köttet i skivor, ca 1,5-2 cm tjocka.
Lägg potatisen i en ugnssäker form, lägg köttet ovanpå och klicka på vitlökssmöret på både köttet och potatisen.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills köttet är som du vill ha det.
Servera med en god sallad.
Här en sallad med blandad sallad, tomat, gurka, paprika, sockerärtor, avacado och ärtskott