Coeur de filét

Det här åt vi i lördags och jag lade upp en bild på veckomatsedeln och har nu fått frågan om receptet. Så här kommer det :-)

6-8 pers.

1,4 kg oxfilé
1,5 - 2 kg potatis
salt
peppar

150 g smör
4-6 vitlöksklyftor
persilja
salt
peppar

Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Stek den runt om så att den får fin färg. Lägg i ett foliepaket så att den får gå klart.
Skala potatisen och skiva tunnt, gärna i en matberedare.
Lägg potatisen på en långpanna och ställ in i ugnen på 225 grader. Ta ut ibland och rör runt och klicka på lite smör. Låt stå i ugnen till den är klar och det mesta har fått färg.
Gör vitlökssmöret: blanda smör, pressad vitlök och kryddor.
Skär köttet i skivor, ca 1,5-2 cm tjocka.
Lägg potatisen i en ugnssäker form, lägg köttet ovanpå och klicka på vitlökssmöret på både köttet och potatisen.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills köttet är som du vill ha det.

Servera med en god sallad.




Här en sallad med blandad sallad, tomat, gurka, paprika, sockerärtor, avacado och ärtskott

Kommentera här: