Nudlar med grönsaker och sesamkyckling
Men nästa gång så kommer jag att göra några småjusteringar. Bl a kommer jag att använda mig av äggnudlar istället för snabbnudlar.
Kyckling:
1 msk sesamolja
1 msk ljus soja
1/2 tsk mald ingefära
4 kycklingfileér
1/2-1 dl sesamfrön
Nudlar:
200 g sparris
1/2 gurka /delad på längden
1 morot
2 vårlökar eller 1 purjo
3/4 dl ljus soja
2 1/2 dl svag hönsbuljong
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk socker
2 msk pressad lime
3 pkt nudlar
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda sesamolja, soja och mald ingefära. Vänd kycklingfileerna i blandningen. Vänd dem sedan helt i sesamfrön. Lägg dem i en smord form. Stek dem i ugnen i 20-25 min.
Dela sparrisen i mindre bitar och koka den i 3 minuter.
Ta bort fröna från gurkan och skiva den i tunna skivan.
Skala och strimla moroten.
Skiva löken.
Koka upp soja, buljong, riven ingefära, socker, lime och lök.
Lägg i nudlarna och koka upp. När nudlarna börjat mjukna lägger du i resten av grönsakerna och låter allt sjuda under lock i 2-3 min.
Skär kycklingen i bitar.
Lägg upp nudlarna på ett fat eller i en skål och lägg kycklingen ovanpå.