Biffsallad och konsert
I onsdags var det dags!!! I julklapp fick maken och jag konsertbiljetter av barnen och när svägerskan fyllde jämt för en månad sen så gav vi henne samma sak. Winnerbäck på skansen!!! Och som bonus var Anna Ternheim förband. Vilken kväll!!! Det var helt magiskt!
Varmt så man kunde gå i bara klänning hela kvällen och så utsikten över Stockholm från skansen. Ja, allt var fantastiskt! Det enda negativa var att det blev sent, men det var helt klart värt att vara trött på jobbet dagen efter ;-)
Svägerskan och svågern bor i Örebro, så de kom hit på en drink och middag innan vi begav oss till stan. Sen åkte de med hit och sov kvar.
Eftersom vi behövde äta tidig middag så ville vi inte bjuda på något tugnt, så vi bestämde oss för en sallad och svensk biff. Smakerna vi tänkte oss var fikon, mögelost och valnötter. Det blev riktigt gott!!!
Först fick de en aperolspritz och lite tilltugg i solen. Riktig sommarkänsla att sitta på altanen och sippa på en drink i solen.
Biffsallad med tryffelaioli
4 pers
8 färskpotatisar
1 påse blandsallad
1 bit saint aguir
2 färska fikon
2 nektariner
1 färsk gullök
edamemebönor
1 näve valnötter
1 knippe sparris
600 g biff med kappa
Tryffelaioli
1 äggula
2 msk pressad citron
1/2 dl olivolja
3/4 dl neutral rapsolja
2 msk tryffelolja
Tryffelaiolin: Vispa äggula med citron och lite salt.
Blanda oljan och tillsätt droppvis tills den tjocknas som en majonäs. Använd gärna stavmixer.
Smaka av med salt och peppar
Skär potatisen i kvartar och rosta dem med olivolja och salt i ugnen på 225 grader tills de fått en gyllene färg.
Koka upp edamemebönorna och häll av vattnet. Låt dem svalna lite och "ploppa" ur dem ur skalet.
Bryt av den nedre delen av sparrisen och stek dem sedan på hög värme i olivolja. De ska få ganska mycket färg. Skär dem sedan i mindre bitar.
Skär fikonen i tunna klyftor och osten i mindre bitar.
Skiva löken
Skär nektarinerna i skivor och grilla på grillen.
Grilla köttet och låt det vila.
Fördela alla ingredienser till salladen på tallrikar.
Skär köttet i skivor och toppa på salladen.
Servera med tryffelaioli