Zucchini och aubergine gratäng

På "vår" affär har de den här veckan ta 3 betala för 2. Bla för zucchini och aubergine. Så jag plockade en av varje i korgen härom dagen.
Tillsammans med en god tomatsås och lite riven ost så blev det en jättegod gratäng.
Det var även extrapris på rökt fläskfilé, så det serverade jag till.
Mycket gott!!!

4 port.
1 zucchini
1 aubergine
2 burkar krossade tomater
1 vitlöksklyfta
basilika
salt
peppar
olivolja
råsocker
smör
balsamvinäger
riven ost

Skär zucchinin och auberginen i skivor. Salta rikligt och låt stå i ca 10 min och vätskas ur.
Torka av saltet och vätskan och lägg dem på en plåt.
Salta och ringla olivolja på och ställ in i ugnen på grill tills de har fått fin färg.
Vänd gärna några gånger under tiden.

Smält smöret i en kastrull, pressa ner en vitlöksklyfta och lite råsocker.
Häll ner de krossade tomaterna, strimlad basilika och peppar.
Koka ihop i ca 5 min.
Smaka av med salt och en skvätt balsamvinäger.


Varva tomatsås, grönsaker och riven ost i en ugnsfast form.
Täck med riven ost och ställ in i ugnen på 225 grader tills osten har fått fin färg.