Pasta penne

Jag fick ju hem en C3 Pasta basta för ett tag sen och den har gått varm :-) Så pass att den gick sönder... Men jag hörde av mig till Smartson och de i sin tur till leverantören som skickade en ny del. Så på ett par dagar hade jag en ny del och den fungerade igen. Och då var det dags att testa att göra penne. Den blev jättebra!!!
Jag har upptäckt både för och nackdelar med maskinen. Den största nackdelen är att min inte kan göra så stora laddningar. Vi är fem i familjen och det räckte inte om vi var hemma alla fem.
Fördelen var förstås att det var så enkelt att göra egen pasta. Och gott blev det!!!!
 
Här kommer lite bilder från "min egen" penne! Snygg va?!
 
Efter flera försök så kom jag på att degen skulle inte vara för torr och inte för geggig.
 
 

Antipasti

Det är sjukt länge sen jag bloggade... Jag har inte riktigt hittat lusten. Men det betyder inte att jag inte lagat och ätit god mat :-)
Jag har en del att dela med mig av när jag orkar och hittar lusten.
Jag har haft förmånen att buzza för Zeta och deras antipasti sortiment. Det var några saker vi hade testat innan, men favoriten för de flesta av oss var en nyhet; kronärtskockskrämen! Den måste ni bara testa!!!
Jag fick naturella crostini som vi provade att bre de olika rörorna på. Och så serverade vi lite olika salami och ostar till.
Det är ett väldigt trevlig sätt att starta en middag på. Jag dukar upp en massa plock på köksbordet och sätter gästerna där medans jag avslutar matlagningen.
 
Här är en bild från en av gångerna vi bjöd på plock innan middagen.
Små spett med halkidikioliver, basilika och buffalomozzarella
 
Och här en variant med soltorkade tomater. Mycket gott, uppskattat och enkelt!!!
 
RSS 2.0