Ljummen bönsallad

Här kommer ytterligare ett recept från min utmaning. Jag har varit ledig idag och haft fullt upp så vi planerade lövbiff med pommes och bea. Men jag ville ha något gott tillbehör och kom på att jag läst om detta. Jag tyckte att det var väldigt gott, men resten av familjen som inte gillar haricots verts var inte så förtjusta. Men för er som gillar bönor så tycker jag absolut att ni ska prova.
 
ca 2 portioner
ca 100 g färska haricots verts
2 msk rapsolja
1/2 msk vitvinsvinäger
färsk timjan
solroskärnor
75 g fetaost
 
Koka upp bönorna och häll av vattnet.
Blanda olja, vinäger, salt, peppar och finhackad timjan till en dressing.
Rosta solroskärnorns.
Lägg bönorna på ett fat, smula över osten. Ringla på dressingen, häll på solroskärnorna och granera med lite timjan.
 
Idag var det påsklunch på sonens förskola så han åkte iväg som en påskgumma:
På eftermiddagen satte jag barnen i arbete :-) Vi köpte ett pysselkit på Panduro för ett tag sen som jag lovat att de skulle få göra. Som tur var så var 17-åringen hemma och pysslade med sina syskon (så slapp jag och hann fixa annat). De var jätteduktiga!
 
Jag jobbar imorgon, men sen blir det påskfirande. Vi börjar med att gå ut och äta och gå på teater imorgon och sen ska vi bort till mamma, svärföräldrar, svägerskor osv. Så jag lär inte höra av mig här på ett par dagar.
Så ät en massa godis och lata er ordentligt i påsk!!!
 
GLAD PÅSK!!!