Första advent

Nu har våra gäster precis gått. Idag har min mamma och min bror varit här på middag :-)
Vi började med lite glögg och tilltugg. Jag drack Blossas apelsinglögg. Den var god, men den smakade inte riktigt glögg. Till glöggen serverade vi pepparkakor, både köpta och de som jag fick av L häromdagen som hon hade bakat sjäv. Till dem hade vi den spanska ostcremen. Sen blev det även små smakbitar med anpenzeller och tomatmarmelad.
Till varmrätt blev det västerbottenrisotto med trattkantareller och tryffelolja. Till det serverade vi sallad, grillad zucchini, grillad sparris och lite kallskuret. Det var mycket gott!
Senare fikade vi och åt lussebullar och kakor.



Så här gjorde vi risotton:

2 schalottenlök
11 dl grönsaksbuljong
3,75 dl vitt vin
6 dl avioriris
2 dl riven västerbottenost
trattkantareller
tryffelolja
salt och svartpeppar

Fräs löken i olja, lägg i riset och fräs tills det är genomskinligt. Häll på vinet och låt koka i ett par minuter.
Spä på med buljongen lite i taget. Rör nästan hela tiden. Spä med mer buljong och rör tills all buljong har kokat in. Smaka av så att riset är klart, det tar ca 40 min. När det är klart och all buljongen är "borta" så rör i osten och salta och peppra. Häll sedan i svampen. Svampen hade jag stekt klar med lite lök innan jag hade i den.