Plockmat

I fredags började barnen skolan igen efter lovet. Lite konstigt att bara gå en fredag, men ganska skönt med en mjukstart. Så imorgon kör vi en hel skolvecka och start på nästan alla aktiviteter.
Helgen har bestått av projekt "städa ut julen". Så nu sitter jag här i lugn och ro i ett nystädat hem utan tomtar :-)
Vi bor precis vid en sjö och nu har det frusit på ordentligt så när jag plockade här inne i värmen så var familjen ute i flera timmar och åkte skridskor. (Och tog hand om granen som jag hade kastat ut)
På begäran så bjöd vi barnen på småplock i fredags innan det var dags för spelkväll igen.
Vi äter ofta småplock och då är flera rätter återkommande, men sen brukar vi hitta på lite nya, beroende på vad som finns hemma och vad vi är sugna på.
Nu hade vi fortfarande ganska mycket ost kvar sen jul som vi behövde bli av med, så det blev inte så mycket av det andra. (Och ändå blev det över av nästan allt...)
 
Grillad sparris med vinegrette och parmachips
 
1 knippe sparris
1/2 dl olivolja
1 msk flytande honung
1/2 pressad citron
1 finkackad schalottenlök
salt, svartpeppar
4 skivor parmaskinka
 
Bryta av ändarna på sparrisen och stek den i olivolja tills den har fått färg.
Lägg skinkan på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 225 grader tills den har blivit hård. Ta ut och låt den rinna av.
Blanda ihop vinegretten; olivolja, citron, lök och honung och smaka av med salt och peppar.
Häll vinegretten på sparrisen och toppa med parmachipsen.
 
Capresesallad:
mozarella
tomat
rödlök
basilika
olivolja
balsamvinäger
salt, svartpeppar
 
Quesedillas
6 tortillabröd
tacosås
1 påse riven ost
1 paket bacon
purjulök
 
Klipp baconet i små bitar och knaperstek det. Låt det rinna av i en sil el liknande.
Finhacka purjon.
Bred tacosås på ett bröd, strö över riven ost.
Toppa med bacon och purjo.
Lägg på ett bröd och tryck till.
Stek i en medelvarm torr panna på båda sidor och dela dem sedan i trianglar.
 
Stekt halloumi på salladsbädd
 
Ostbricka
 
Sen fanns det även kallskuret, pommes, nuggets och grönsaker.
 
Brukar ni äta småplock? Vad brukar ni ha då?
 
 

Kommentera här: