GT-mousse med citronkanderade mandlar

Ska ni ha middagsbjudning i helgen? Eller vill ni ha något smarrigt när ni kommer in efter brasan på lördag? Här kommer ett tips! Men det är bara för de vuxna :-)
Man får ta desserten när de små har somnat eller bjuda dem på något annat. Våra barn fick sin favoritdessert. Då ställer vi fram några glasspaket och river fram allt strössel, maränger, såser osv som vi kan hitta i skåpen och så får de komponera själva ;-) De går alltid hem!
Men tillbaka till den här desserten. Jag hittade receptet hos: ReceptSkaparna som bloggar hos Foodfolder.
Det var väldigt enkelt att göra, såg elegant och avancerad ut och smakade ljuvligt!!!
Ni måste testa, ni kommer inte att bli besvikna!!!
 
4 port.
0,5 l citronsorbet
2 msk gin
2 msk tonic water
 
1 dl mandlar
1 msk flytande honung
0,5 tsk flingsalt
1 citron
gurka
 
Hacka mandlarna och riv skalet av citronen.
Rosta mandlarna i en torr panna.
Ringla över honung och fräs i någon minut.
Ta av från spisen och strö över citronskal och salt, blanda allt och låt svalna.
Skär 4 gurkskivor med en osthyvel och trä upp på coctailpinnar.
Blanda sorbet, gin och tonic i en bunke och vispa med en elvisp.
Häll upp moussen i glas och toppa med mandlar och gurka.
 
j

Kommentera här: