Aubergine med citron, vitlök och mozzarella

Jaha, så har ytterligare en vecka sprungit iväg.... Ibland fattar jag inte vart tiden tar vägen.
Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också...
 
Det här receptet har legat länge i min recepthög, men förra veckan gjorde jag det som tillbehör till grillat kött och klyftisar. Det var jättegott och jag kommer definitivt att göra det igen.
Snabbt, enkelt och mycket uppskattat!
 
 
 
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1/2 citron
ruccola
olivolja
basilika
mozzarella
 
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg.
Låt dem kallna
Skala och finhacka vitlöken
Hacka chilin
Tvätta citronen och riv skalet grovt
Lägg ruccolan på ett serveringsfat, lägg på auberginen, ringla över olja och salta
Riv över mozzarella
Strö över vitlök, chili, citronskal och basilika
 
 

Kommentera här: