Beef chili

Nu har hösten verkligen kommit. Och då passar det ju perfekt med långkok och mustiga grytor. Den här chilin har jag provat att göra en gång tidigare, men då brändes den i grytan så den här gången var jag nära spisen hela tiden och passade ;-)
Jag hittade det här receptet på arla.se för länge sen.
Resultaten blev jättebra och vi serverade den med ris, guacamole, nachos och grönsaker. Riset passade bra till, men kan gott och väl utelämnas.
 
5 port.
1 kg högrev
5 vitlöksklyftor
2 röda chili
1/2 tsk salt
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 msk honunng
33 cl ljust öl
2 msk konc oxfond
 
Skär köttet i bitar och bryn det i en gryta.
Skala och hacka vitlöken och chilin.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock i ca 2,5 timme.
Rör om då och då.
Dra isär köttet så att det blir trådigt.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: