Lasange med italienska smaker

Det tar lite tid att laga, men det är det värt!!!
Idag har kylan slagit till ordentligt. Så nu sitter jag här under en filt med en kopp the och hoppas att jag ska få upp värmen...
 
4 port.
1 paket färska lasangeplattor
1 zucchini
3 soltorkade tomater
9 skivor rökt skinka
1 mozzarellaboll
1 förpackning Keldas ostsås
färsk basilika
1 paket krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och svartpeppar
riven ost
 
Börja med att skära zucchini i skivor och lägg dem på en skärbräda och salta dem. Låt dem ligga och dra ett tag.
Gör tomatsåsen: Häll tomater, balsamvinäger, pressad vitlök, socker, salt och peppar i en kastrull och koka på låg värme. Koka i ca 10 min.
Torka av zucchiniskivorna och grilla/stek i rikligt med olivolja. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skär mozzarellan i tärningar och tomaterna i små bitar.
Bre ut ett tunt lager med tomatsås i botten på en ugnsfast form. Varva sedan lasangeplattor, skinka zucchini, mozzarella, tomatsås, tomater och ostsås.
Avsluta med lasangeplattor, ostsås och riven ost.
Ställ in i ugnen i ca 20 min på 225 grader.
Servera med vitlöksbröd och en god sallad.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Caroline:

skriven

Ser supergott ut!

Svar: Tack!
Pernilla Nyberg

Kommentera här: