Baconlindadlax

Idag var det dags för ett nytt recept ur tidningssamlingen :-)
Detta var en väldigt bra vardagsrätt som även funkar på helger och som bjudmat. Snabbt, enkelt och väldigt gott!
Man skulle servera laxen med potatis och blomkålsstomp, men blomkålen var slut i affären så det fick bli potatismos istället. Jag gjorde även en sås som jag serverade till.
 
4 port.
4 laxfilebitar
1 pkt bacon
salt, peppar
 
2 1/2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 pressad citron
1 dl vitt vin
2 dl grädde
salt, peppar
1 msk maizena
vatten
1 klick smör
 
Krydda laxen med salt och peppar. Linda baconet runt laxen och lägg i en ugnsfastform.
Ställ in i ugnen på 225 grader i 15-20 min, beroende på storlek.
Koka vatten och buljongtärning tills det har kokat ner till lite mer än hälften.
Häll i citron, vin och grädde och låt det koka ihop i ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ut maizenan med vatten och häll ner i den kokande såsen tills du har den tjocklek du vill ha på såsen.
Ta av från plattan och rör ner en klick smör i såsen.
 
 

Kommentera här: