Italienska kycklingrullader

För ett tag sen så gjord emin man Mannserstens rullader och de blev jättegoda.
Så idag gjorde jag en variant på dem. De blev italien inspirerade och serverades med färsk pasta. Det var mycket gott!
Idag har febern spridit sig härhemma. I fredags vaknade 16-åringen med feber, men hon var feberfri redan igår. Imorse var det lillkillens tur. Nu håller jag tummarna för att det blir en lika kort sjukdom...

4port.
600 g kycklingfileer i tunna skivor
soltorkade tomater, ca 5 st
riven mozzarella
basilikablad

2 dl vatten
1 msk kycklingfond
5 dl mellangrädde
1 tsk soja
2 msk eu de vin
1 tsk balsamvinäger

Finhacka tomaterna och basilikan.
Blanda basilika, tomater och ost i en bunke med lite av oljan som tomaterna ligger i.
Lägg lite av fyllningen på varje kycklingbit och rulla ihop. Fäst med två tandpetare.
Stek kycklingen i smör så den får stekyta runtom.
Vispa ur stekpannan med lite av grädden.
Häll vatten och fond i en traktörpanna och koka i ett par minuter.
Häll ner soja, balsamvinäger, eu de vin och grädde och koka ihop.
Lägg ner kycklingen och koka på svag värme i ca 20 min.
Servera med nykokt färsk pasta.

Kommentera här: