Grillad fläskfilé med getost- och primörrisoni

Det här receptat har vi hittat på Icas grillapp. Köttet blev bra, men jag vet inte om jag kännde så stor skillnad som när vi har färdig marinad. Risonin däremot blev jättegod!!! Den lär vi definitivt göra igen :-)


ca 1 kg fläskfilé
1 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk citronpeppar
1 msk olivolja
3 dl risoni
3 dl mellangrädde
1 bit getost, ca 150 g
2 tomater
14 sparrisar
4 salladslökar
1 burk kronärtskocksbottnar (390g)
salt, peppar
körsbärstomater

Krossa kryddorna i en mortel och blanda med oljan. Gnid in köttet med blandningen och grilla köttet.
Skär ett krys i tomaterna och lägg dem i kokande vatten i ca 20 sek. Skala och skär dem i klyftor.
Koka risonin enligt förpackningen. Koka upp grädden och smula ner getosten. Tillsätt salt och peppar. Blanda med risonin.
Skölj och ansa sparris och salladslök. Skär dem och kronärtsskockorna i mindre bitar. Fräs i olivolja.
Blanda risonin med grönsakerna och tomaterna. Salta och peppra.





Kommentera här: