Laxcocktails med wasabimajonnäs

Dessa hade vi på julbordet, men det passar lika på som förrätt på nyår eller varför inte på 12-slaget :-)
Till vegetarianen och oss som inte gillar gravad lax, gjorde jag utan lax och de gick lika bra det.

6-8 glas
100 g gravad lax
1 avokado
100 g cocktailtomater
100 g mango (funkar med fryst om det inte finns färsk)
1/2 finhackad röd chili
saften från 1 pressad lime
2 msk olivolja
salt & peppar

Wasabimajonnäs:
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
3/4 dl rapsolja
salt & peppar
1 msk wasabipasta

Majonnäsen: Kör äggula, vinäger och senap med en stavmixer.
Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt, peppar och wasabi. Ställ kallt tills det är dags att servera.

Skär lax, avokado, mango och tomater i små tärningar.
Blanda allt det skurna med chili, lime och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela i snapsglas och toppa med majonnäsen.
Garnera med lime.



 

Kommentera här: