Fylld pasta med tomatsås

Jag hade tänkt att fylla pastan med riccotta, men efter att ha letat i tre affärer utan resultat så blandade jag mozzarella och philadelfia istället.

4 port
stora pastasnäckor
10 skivor rökt skinka (strimlade)
150 gr philladelfiaost
1 pkt mozzarella (skuren i små små bitar)
5 cm purjo (strimlad)
1 påse babyspenat (grovhackad)
1 kruka basilika (strimlad)
2 pkt krossade tomater
2 msk råsocker
1,5 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
riven ost

Koka pastan enl. anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och häll på öite olivolja. Ställ dem att svalna.

Tomatsåsen: smält råsockret i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Lägg i smöret och pressa i vitlöksklyftan. Häll i tomaterna och hälften av basilikabladen. Låt koka i ca 10 min.

Fräs purjon med spenat, hälftan av basilikan och skinkan. Häll av vätskan och blanda med philladelfia och hälften av mozzarellan.

Fyll pastasnäckorna med fyllningen.

Häll tomatsåsen i botten av en ugnssäker form. Lägg på de fyllde pastasnäckorna och toppa med resten av mozarellan och riven ost.





Kommentera här: