Bakat avokadoägg med lax och chili

Just nu känns det som att det är väldigt lång tid kvar innan det är helg igen, men det kanske ändå är dags att börja fundera på vad ni ska göra i helgen. Om era planer innefattar någon långfrukost så kommer ett tips här. Jag har hittat det här receptet i tidningen buffe.
 
Helgen som var så gjorde vi om i sonens rum och planen är att vi ska fixa i dotterns rum nu ihelgen. De blir 7 och 12 nu så det är dags att anpassa rummen efter deras åldrar. Sonens rum gick från ett rum med småbarns detaljer till ett sportrum. Han är mycket nöjd!
 
4 port.
2 mogna avokador
4 äggulor
75 g kallrökt lax
2 krm chiliflakes
2 msk hackad koriander
salt
svartpeppar
 
Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur lite av köttet.
Skär bort en tunn skiva på botten av avokadon så att den står bättre.
Ställ avokadohalvorna i en ugnsfast form.
Dela laxskivorna och lägg i de urgröpta hålen.
Separera äggen och häll ner gulorna försiktigt i hålen.
Ställ in i ugnen i ca 14 min på 175 grader. Äggulan ska "stanna".
Strö över chiliflakes, koriander, salt och peppar.
 
 
Här kommer några bilder från sonens "nya" rum. Efter bilderna togs så har vi fått upp några hyllor och fått in lite mer saker i hyllorna. tid
 
 
 
 

Kommentera här: