Marinerad gurksallad

Detta receptet hittade jag på Icas hemsida och serverade till de vietnamesiska vårrullarna.
Denna kommer jag definitivt att göra igen till asiatisk mat.
det gäller bara att komma ihåg att lägga gurkan att dra i tid. Annars tar det inte så lång tid och enkelt var det.
 
 
4 port.
2/3 gurka
2/3 tsk salt
100 g sockerärtor
1 1/3 msk risvinäger        
1/3 tsk sambal oelek                                     
1/3 tsk sesamolja                                     
2/3 msk strösocker                                     
2/3 tsk kinesisk soja 
rostade sesamfrön                                     
rostad lök
 

Skär gurkan i 2 cm tjocka skivor. 
Blanda gurkskivorna med saltet i en bunke, låt stå 1 timme i rumstemperatur.


Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner sockerärterna. Koka ca ½ minut. Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten tills sockerärterna är kalla. Skär dem i tunna strimlor tvärsöver.

Lägg gurkan i ett durkslag, skölj av och krama försiktigt ut vätskan.

Rör ihop risvinäger, sambal oelek, sesamolja, socker och soja. Blanda med gurka och sockerärter. Lägg upp på ett fat.

Strö över sesamfrön och rostad lök

 

Kommentera här: