Honungsbakad feta med tomater

Det är inte ofta nu för tiden som vi är samlade alla fem vid middagsbordet. Men i lördags hände det :-) Äldsta dottern jobbar kväll 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med. Men nu skulle hon vara hemma och hennes begäran var: God mat!!!
Till förrätt hittade jag ett recept på "Mitt kök" som jag testade. Det var hur gott som helst! Alla som smakade tyckte att det var gott, så detta kommer jag absolut göra fler gånger.
Det enda de klagade på var att det var för lite...
 
1 fetaost
olivolja
timjankvistar
flytande honung
 
tomater:
6 cocktailtomater
socker
flingsalt
pressad citron
olivolja
 
Osten: Dela osten och lägg den i en liten, ugnssäker form.
Lägg på ­timjankvistarna. Ringla över oljan.
Baka osten i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ringla över honungen och baka ytterligare ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg.
Tomaterna: Blanda tomater, socker, flingsalt, citron och olja i en liten ugnssäker form.
Rosta tomaterna i mitten av ugnen ca 10 minuter (gör det samtidigt med osten).
Rör om tomaterna 1 gång under tiden.

Skeda upp tomaterna på osten och servera som förrätt eller bufferätt
 
 
 

Kommentera här: