Biff Rydberg

Tittar ni på Sveriges yngsta mästerkock? Vi såg förra veckans avsnitt igår och då lagade en av tjejerna Biff Rydberg. Det är en favorit här hemma, alla gillar det!
Vår var inte riktigt lika snygg som hennes, men jag tror att den var lika god!
På långfredagen så hade vi gäster och en stor bit oxfilé fanns hemma så då passade det bra :-)
Jag hade även gjort maränger tidigare på dagen så då fick jag användning av gulorna också. Serverade dem i sina skal i en äggkartong. Det blev väldigt dekorativt.
 
 
Oxfilé
Potatis
Gul lök
Persilja
Crème fraiche
Majonnäs
Dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Äggulor
 
 

Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Stek i smör tills den får stekyta och känns klar. Salta
Värmhåll den i ugnen tills resten är klart.
Skala och skär löken i mindre bitar.
Stek den gyllenegul i smör.
Skär oxfilén i bitar och stek hastigt i smör. Salta och peppra.
Lägg upp på ett fat strö över persilja
Gör Dijonsåsen: Blanda 2/3 crème fraiche och 1/3 majonnäs tillsammans med dijonsenap.
Salta och peppra
Servera med äggulor
 
 
 
 

Kommentera här: