Scones

 
Jaha, snart är det helg igen och visst är det härligt med långa slappa helgmorgnar med en god frukost. Nu är inte vi så bra på det här hemma, men vi jobbar på att bli bättre. Så för någon vecka sen gick jag upp och bakade scones och bjöd på till frukost. Mysigt!
Det här receptet hittade jag hos Matstugan och det var inte sådär kladdigt som jag kommer ihåg att det var när man var yngre och bakade scones. Det var också mycket godare än vad jag kommer ihåg :-)
 
Till ca 8 bröd
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Ägg och råsocker till pensling
 
 
Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna ner det kalla smöret i bunken och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 
Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda äggvispet med de torra ingredienserna till en deg.
 Baka ut degen till åtta bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker. Grädda sconesen  i mitten av ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter.
 
 

Kommentarer:

1 Paulina Suonvieri:

skriven

Scones alltså- SÅÅ goott!!
Blir ganska mycket sugen på detta nu ;)

//hundredkitchenstories.blogg.se

Kommentera här: