Granola

I mars gjorde jag granola för första gången och efter det har det blivit några omgångar. Det går snabbt åt härhemma och10-åringen tjatar så fort det tar slut. Hon vill knappt äta några andra flingor, och det är ju bra betyg!
 
Idag har vi haft en lugn hemmadag med påbörjan av: operation rensning av barnens rum. Lillkillens rum är så gott som klart, men 10-åringens.... Hon vill ju spara på allt! Jaja, det får ta den tid det tar. Vi ta en låda i taget.
Jag har även hunnit med att springa en runda och köra lite styrka ute på altanen. Det har varit varmt och skönt idag också så det gäller att passa på.
 
2 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl quinoapuffar
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
2 tsk kanel
1 1/2 dl äppeljos
1/2 dl rapsolja
1/2 dl flytande honung
1 näve goijbär
1 näve kokosflingor
 
Blanda de torra ingrediensera i en bunke.
Strö över kanelen och rör om.
Blanda de blöta ingredienserna och ha ner i resten. Rör om.
Bre ut allt i en långpanna och ställ i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min. Rör om dåd och då tills det har torkat och fått lite färg.
Låt det svalna och blanda ner goijbär och kokos.
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Paulina Suonvieri:

skriven

Åh vilken dröm! Hemmagjord müsli är helt klart den allra godaste! :))

//hundredkitchenstories.blogg.se

Kommentera här: