Granola
I mars gjorde jag granola för första gången och efter det har det blivit några omgångar. Det går snabbt åt härhemma och10-åringen tjatar så fort det tar slut. Hon vill knappt äta några andra flingor, och det är ju bra betyg!
Idag har vi haft en lugn hemmadag med påbörjan av: operation rensning av barnens rum. Lillkillens rum är så gott som klart, men 10-åringens.... Hon vill ju spara på allt! Jaja, det får ta den tid det tar. Vi ta en låda i taget.
Jag har även hunnit med att springa en runda och köra lite styrka ute på altanen. Det har varit varmt och skönt idag också så det gäller att passa på.
2 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl quinoapuffar
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
2 tsk kanel
1 1/2 dl äppeljos
1/2 dl rapsolja
1/2 dl flytande honung
1 näve goijbär
1 näve kokosflingor
Blanda de torra ingrediensera i en bunke.
Strö över kanelen och rör om.
Blanda de blöta ingredienserna och ha ner i resten. Rör om.
Bre ut allt i en långpanna och ställ i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min. Rör om dåd och då tills det har torkat och fått lite färg.
Låt det svalna och blanda ner goijbär och kokos.
skriven
Åh vilken dröm! Hemmagjord müsli är helt klart den allra godaste! :))
//hundredkitchenstories.blogg.se