Kyckling- och nudelsoppa med kokos och grönt

Igår kom nya buffé i brevlådan och jag har bara hunnit bläddra igenom den snabbt. Men då såg jag ett recept som såg gott ut.
Så jag provade det idag :-)
I receptet är det helt vegetariskt, men jag lade till kyckling och alla i familjen åt med god aptit. Så det provar vi nog igen.
 
4 portioner
 
250 g äggnudlar
rapsolja
1 morot
2 tsk röd curry pasta
1 burk kokosmjölk
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
1 grönsaksbuljong
3 dl vatten
1 paprika
150 g sallasärtor
3 salladslökar
100 g böngroddar
500 g kycklingfilé
 
Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av vattnet. Blanda med ca 1 msk rapsolja.
Skala och skiva moroten,
Skär kycklingen i tunna skivor co dela på mitten.
Fräs morot med curry pasta och rapsolja i en stor kastrull.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, soja, vatten och buljongtärning.
Koka upp och tillsätt kycklingen.
Koka i minst 5 minuter, kolla så att kycklingen är helt genomkokt.
Strimla paprikan, löken och socker ärtorna.
Tillsätt paprikan och koka i ytterligare någon minut.
Fördela nudlarna i skålar och häll över soppan.
Toppa med lök, socker ärtor och böngroddar.
 
 
 
 

Kommentera här: