Vårsallad

Det här var ytterligare ett av våra bidrag till påskbuffen. Men den funkar på vilken buffe som helst eller varför inte som en god lunch.
Det blev inte så bra bild, men den var klart godare än vad bilden ger sken av.
 
1 paket halloumi
1 knippe sparris
galia eller cantaloupemelon
sallad, gärna ruccola
1 kruka mynta (den glömde vi lägga på)
rostade solroskärnor
 
Krassekräm:
1 ask smörgåskrasse (ca 20 g)
några kvistar persilja
1-2 klyftor vitlök
2 dl creme fraiche
200 g naturell färskost
salt och peppar
 
Mixa örter och vitlök med creme fraiche. Rör i färskosten och blanda. Smaka av med salt och peppar.
Skiva halloumin och stek den gyllenbrun.
Grilla sparrisen i en grillpanna och dela på hälften.
Dela melonen i kuber.
Arrangera ingredienserna på ett stort fat och strö över mynta och solroskärnor.
Servera salladen med krassekrämen.
 
 
 

Kommentera här: