Nutellaglasstårta

Desserten i lördags blev en hit!
Snygg att titta på och god att äta!
Receptet hittade jag i senaste numret av Mitt kök.
 
 
 
200 g hasselnötter
1 tsk havssalt
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
375 g nutella
 
Garnering:
bränd mandel  (2 dl socker, 20 g smör, 1/2 tsk bikarbonat och 2 dl flagad mandel)
färska bär
 
Rosta nötterna i en torr panna. Låt svalna och gnugga bort skalen med en handduk.
Grovhacka nötterna och blanda med saltet.
Vispa grädden och vänd ner mjölken.
Klicka i nutella och vispa tills blandningen är fluffig.
Vänd ner nötterna.
Klipp en rundel av ett bakplåtspapper så att det täcker botten i en springform.
Häll blandningen i formen och ställ in i frysen.
Täck den med plastfolie när den har stelnat, låt stå i frysen, gärna över natten.
 
Gör den brända mandeln:
Häll sockret i en panna och låt det smälta.
Tillsätt smör och bikarbonat, rör med en träslev.
Rör ner mandelnHäll blandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Bryt mandeln i bitar.
 
Ta fram glassen en stund innan servering och garnera den. Njut!!!
Det som blev kvar av den brända mandeln åt barnen upp som lördagsgodis :-)
 
 
 
 

Kommentera här: