Kycklingsoppa

Detta hittade jag hos "en smak av Karin".Gott och mättande! Ytterligare en bra vardagsrätt. 3-åringen som 'lskar pasta ville inte ens smaka, men resten av gänget åt bra (2 st 8-åringar, en 16-åring och 2 vuxna).
Det tog lite längre tid än vad jag hade trott att laga så vi kom till barngympan i sista sekund med andan i halsen :-)
 
3 kycklingfileer
2 gröna paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g torkad pasta
1 burk krossade tomater
1 l vatten
2 hönsbuljongstärningar
4 msk tomatpuré
4 msk chilisås av ketchuptyp
2 dl grädde
salt och peppar
 
Skär kycklingen och paprikan i mindre bitar. Finhacka löken.
Stek ihop i smör i en stekpanna tills kycklingen är klar.
Häll över i en stor kastrull.
Häll i tomatpuré och pressa i vitlöken.
Fräs en liten stund och ha sedan i vatten, krossade tomater, chilisås och buljongtärningar.
Koka i fem minuter och ha sedan i pastan. Koka tills pastan är klar.
Ha i grädden och koka ihop ett par minuter.
Salta och peppra.
 
Idag åt vi med varma mackor till, men det behövs inte för soppan är väldigt matig.
 
Imorgon har jag lovat barnen tacos, det är flera månader vi åt det, så det är väl dags.
På lördag ska vi på 40-års fest och så ska jag gå kurs hela helgen. Så det blir ingen mat här
på bloggen.
Trevlig helg!
 

Kommentera här: