Fisk med bacon och parmesankräm

Jag är fortfarande hemma med sonen. Idag känns han piggare, så vi håller tummarna för att det håller i sig hela dagen och att han kan gå till förskolan imorgon!
Under helgen har han haft ganska hög feber och varit väldigt mammig, jag ska bara bära runt på honom hela tiden. Han vill sitta i knät och bli matad. Inte helt lätt med en kille som snart är tre år och väger 17 kg.
Helgen har annars gått åt till att rensa och sortera härhemma. Det kommer att bli jättebra när allt är på plats men just nu ligger det små högar överallt med saker som just nu inte har någon plats...



Imorse när vi vaknade så snöade och haglade det ute. Inte ok! Vi som trodde att våren var här. Den är ialla fall det här inne hos oss:



Dotterns kryddor växer så det knakar :-)

Igår åt vi fiskfilé med bacon och parmesankräm.
Det är ett recept som jag hittade här på bloggen som vi gjort en gång tidigare. Och det var lika gott den här gången. Och inte speciellt svårt att göra. En bra bjudrätt: ser lyxig ut och går snabbt att göra :)

4 portioner

2 dl vitt vin
2 st schalottenlökar
2 dl creme fraiche
1 dl riven parmesan
1 paket bacon
700 g vit fiskfilé (Jag hade alaska pollock)
salt och peppar
smör
persilja
citron
vetemjöl

Finhacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med vinet. Koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
Tilsätt cdreme fraiche och riven parmesan. Värm upp så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.
drag av kastrullen från värmen och värmhåll.
Strimla och knaperstek baconet. Häll upp på hushållspapper så att det får rinna av.
Vänd fisken i vetemjöl och stek den i smör. Salta och peppra.
Servera fisken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citron och pressad potatis.



Kommentera här: