Vintergryta

I söndags var vi först på 7-års kalas med lunch och semlor :-)
Sen tog vi våra och brorsans barn och åkte iväg och åkte pulka. Snön har ju äntligen kommit hit!
Efter två timmars pulsande i snön var vi rätt möra. Och sugna på någon mustig gryta. Men det var ju ingen som hade ork att vänta i flera timmar så vi fick hitta på ett alternativ.
Gott blev det och alla åt jättemycket!

4 port.
500 g fläskfilé
100 g trattkantareller
7-10 st pärllökar
syltlök
1 msk råsocker
smör
2 msk svartvinbärsgele
4 dl matlagningsgrädde
2 tsk soya
1,5 dl rött vin
2 msk kalvfond

Putsa filén och skär den i bitar och stek den i smör. Lägg över i en traktörpanna.
Köka pärllöken i ca 3 min med skalet på. Häll av vattnet och skala löken. Smält smör i en stekpanna och häll på råsockret. När sockret har smält ha i löken. Låt löken bli glaserad i sockret i ett par minuter och lägg sedan över i pannan.
Fräs svampen innan den också läggs i pannan.
Häll på vin och kalvfond och låt det koka i ett par minuter.
Häll på grädden, gelen, soya och koka i ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.





Kommentera här: