Pasta med krämig sås

Vi har under veckan i Turkiet längtat efter en god pastarätt. Det fanns i och för sig pasta på buffen både till lunch och middag, men inte med någon god sås till.
Så det fick det bli idag.

4 port.
500 g pasta (Bavette)
5 dl mellangrädde
1 pkt bacon
15 små champinjoner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
75 g skivad rökt skinka
1/2 dl eu de vie
3 soltorkade tomater i olja
15 blad basilika
1 dl riven ost

Koka pastan enligt förpackningen.
Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper att rinna av.
Skiva champinjonerna, skinkan, vitlöken och purjon. Fräs i smör.
Koka upp grädden tillsammans med eu de vie.
Lägg ner champinjonerna, skinkan, vitlöken och purjon.
Strimla tomaterna och basilikan och häll ner i såsen. Låt koka ett par minuter.
Häll i osten och baconet och koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med riven parmesan.



Kommentarer:

1 Karin:

skriven

Låter riktigt, riktigt gott! Hoppas ni hade en skön vecka i Turkiet!

Kommentera här: