Pappardelle med tomatsås och köttfärsbiff
Köttfärsbiff:
600 g köttfärs
rivet skal från 1 citron
1 riven vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja, hackad
1/2 dl mjölk
salt och peppar
smör
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en panna och platta ut köttfärsen.
Stek på medelhög värme i 5 min. Vänd biffen med hjälp av en tallrik.
Dela biffen i tårtbitar och låt steka på andra sidan i ca 5 min.
Tomatsås:
råsocker
30 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
salt, peppar
tomatpuré
basilika
Täck botten av en kastrull med ett tunt lager av råsocker. Rör tills allt är smält.
Ha i smöret och låt set smälta.
Lägg ner vitlöken och tomatkrosset. Puttra i ca 5 min.
Smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Koka i någon minut till.
Strimla basilikan och ha ner den innan servering.