Fläskfilé med bacon och champinjoner
ca 600 g fläskfilé
250 g champinjoner
1/2 gul lök
1 pkt bacon
ca 100 g riven ost
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl mellangrädde
3 msk madeira
1/2 msk soja
maizena brun redning
svartpeppar
Salta och peppra köttet. Stek fläskfilén hel i en stekpanna så att den får färg runt om.
Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 200 grader.
Låt stå tills köttet har fått en innertemperatur på 70 grader.
Ta ut köttet och slå in det i folie, låt det via en stund.
Skär champinjonerna i mindre bitar. Lägg i en stekpanna och fräs ut allt vatten.
Tillsätt smör och hackad lök. Fräs tills svampen har fått en fin färg.
Skär baconet i små bitar och knaperstek det. Låt det rinna av.
Koka upp vatten och buljongtärningen. Låt det koka tills det är ca 1 dl kvar.
Slå i grädde, soja och madeira. Koka ihop i ca 5 min.
Strö på maizena och koka upp till lagom konsistens.
Smaka av med peppar.
Skär köttet i skivor och lägg i en ugnsfast form. Strö på svamp, lök och bacon. Häll på såsen och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Servera med klyftpotatis och sallad.